Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz’u şehit yakınları ve gaziler anlattı

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında gazi olan ve yakınlarını şehit veren aileler, Düzcelilere o gece yaşananları anlattı.FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz’u şehit yakınları ve gaziler anlattı

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında gazi olan ve yakınlarını şehit veren aileler, Düzcelilere o gece yaşananları anlattı.

FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazileri o gece yaşananları anlattı. Düzce Hamit Şerifoğlu Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz Destanı” programına Programa Vali Zülkif Dağlı, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, İl Müftüsü Selami Emen, Kurum Müdürleri, 15 Temmuz şehidimiz Ufuk Baysan’ın Babası Ramazan Baysan, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı programa 15 Temmuz gazileri de konuk oldu.

Programın açılışında konuşan Düzce Valisi Zülküf Dağlı, şehit ve gazilere minnet borçlu olduğumuzu dile getirdi. Dağlı, “Dünyada da darbeye bu şekilde dur diyen millet olduğumuzu tekrar göstermiş olduk. Sizlere müteşekkiriz. Canlarınızı ortaya koydunuz. Biz ne dersek diyelim bu duygulara tercüman olmamız mümkün değil. Biz ancak dua edeceğiz milletimiz ve ülkemizin selameti için. Kendi içimizden yetiştirilen insanların karşımıza nasıl geldiğini görmüş olduk. Artık o geçmiş yüzyıllardaki sömürge dönemleri bitti, 20. yüzyıl itibariyle bize karşı iç düşmanlarımızla mücadele başladı. Hiçbir zaman bunların neler yaptığını unutmayacağız” dedi.

15 Temmuz’da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görevli şehit 4. sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın babası Ramazan Baysan geldi. Acılı baba duygulu anlar yaşadı, konuşmakta zorlandı. Baysan, kendilerini akıllı zanneden bir grubun darbeye kalkıştığını ancak unuttukları şeyin memleketini seven 81 milyon kişinin onlardan daha akıllı olduğunu söyledi. Ramazan Baysan, “Baysan, “ Bundan sonra kimse cesaret edip de böyle rezalet kalkışmaya cesaret etmeyecektir. Çünkü bizim insanımız buna müsaade etmeyecektir. Dedelerimiz babalarımız bu vatanı yolda bulmadı, kan döktüler can verdiler. Yeni nesi geçmişi net bir şekilde bilmeli” dedi.

Programda son olarak kürsüye 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat çıktı. Darbe hainlerine tek başına karşı koyan demokrasi kahramanı kadın olarak tarihe geçen Bayat, “Şehitlerimiz bize seslerini bıraktı” diyerek konuşmasına başladı. Safiye Bayat; “ İşte biz vatan deyince neye bürünüyoruz görsünler. Elimizden geldiğince, yüreğimiz elverdiğince, Allah sevgisini gözeterek, inan sevdiğimiz için, Allah’a inancımız için yaptık biz bunları. Geleceğimize güzel, nefes alınabilir, yeşillikler içerisinde ve bize ait olan topraklar bırakabilmek bizim amacımız. İstikbalimize ve istiklalimize sahip çıktığımız günden beri bu böyle. Her karış toprağımın altında yatan şehidim var benim. Ne yaparlarsa yapsın hainler, biz insanlığımızdan, inancımızdan ve toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.