Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler moral gezisine çıktı

Esenler Belediyesi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit olanların yakınları ile gaziler ve ailelerini manevi terapi amaçlı Sarot Termal Tatil Köyü’nde 3 günlük tatile gönderdi.Esenler Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenler Belediyesi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünde şehit olanların yakınları ile gaziler ve ailelerini manevi terapi amaçlı Sarot Termal Tatil Köyü’nde 3 günlük tatile gönderdi.
Esenler Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde canını ortaya koyup şehit düşen kahramanların aileleri ve gazilerin sosyal ve psikolojik yaralarını sarmak için bir tatil programı hazırladı.
Kurban Bayramı öncesinde şehitlerin birinci derece yakınları ile gaziler ve aileleri, Bolu’da bulunan Sarot Termal Tatil Köyü’nde 3 günlük tatil yapacak. Çocuklarıyla birlikte aileler, Esenler Dörtyol Meydanı’ndan kalkan otobüslerle yola çıktı. Vatan kahramanlarını ve ailelerini uğurlamaya Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve ailelerin yakınları katıldı.
“Hiçbir şehidimizin ve gazimizin ailesi mağdur edilmeyecek”
Şehit aileleri ve gaziler ile yakınları için manevi terapi hüviyetindeki bu tatile uğurlama töreninde konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, “Bu ailelerimizi stresli ortamdan bir an önce uzaklaşmaları için böyle bir program düzenledik. Geçenlerde valilikte yapılan toplantıda da bu konu gündeme geldi. Ailelere moral gezisi düzenleyelim denildi. Ancak biz zaten bunu daha öncesinde organize etmiştik. Devletimiz şu an tüm imkanlarıyla sizlerin yanında. Bu yardımlar ve katkılar artarak yapılmaya devam edilecek. Hiçbir şehidimizin ve gazimizin ailesi mağdur edilmeyecek” ifadelerini kullandı.
“Allah’a şükür hayattayım”
16 yaşında gazi olan Sinan Tekin ise, “Emniyet Müdürlüğü’nün orada metronun üzerindeki camlı bölmeye çıktım. Bayrak sallıyordum, İstiklal Marşı okunurken. Yaklaşık 10 metre yükseklikten düştüm ve kendimi hastanede buldum. 1 hafta yoğun bakımda kaldım. 20 gün de normal olarak yattım hastanede. Ciğerlerim, kafam ve sol dizimden ameliyat oldum. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’dan da Allah razı olsun. Hastaneye ziyaretime geldi ve hediye getirdi.  Allaha şükür hayattayım” dedi.
“Şükür bugün milletimizle birlikte ayaktayız”
Vücuduna 2 kurşun isabet eden Mustafa Aras, “Tankın üstündeki askerle uzun süre silah mücadelesi yaptık. Makineli bir silah vardı tankta onu aldım. Mevlam nasip etmedi silahın kurma kolunu bulamadım. Askerliğimi o silahla bitirmiş olmama rağmen o an olmadı nedense. 2 mermi isabet etti vücuduma. Ondan sonra tankın üzerinden atlayıp yere yığıldım. Vatandaşlar sağolsun hastaneye yetiştirmişler beni. Şükür bugün de milletimizle birlikte ayaktayız. Yoğun bakımdan uyandıktan sonra Belediye Başkanımız da ziyaret etti. Hiç eksikliğini göstermedi” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.