Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitlerinin yakınları Ankara’da buluştu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 104 şehidin 600 yakını, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması” programında bir araya geldi.Ankara...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 104 şehidin 600 yakını, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması” programında bir araya geldi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması” programına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek, Ankara Valisi Ercan Topaca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, 104 şehidin 600 yakını ve çok sayıda davetli katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, masaları gezerek şehit yakınlarının sorunlarını dinledi.
Gölbaşı’nda şehit olan Özel Harekat polisi Alpaslan Yazıcı’nın eşi Ayşegül Yazıcı, “Eşimle gurur duydum, iftihar ettim onunla. Bugün burada bu yemeği yedik, huzurlu bir gün geçirdik. Eşim ve diğer şehitler ‘önce vatan’ dediler. Geride gözü yaşlı annelerini, eşlerini, çocuklarını bıraktılar. Onlar düşünmeden ‘vatan’ diyerek öne atladılar. Ezan seslerinin dinmesini, bayrakların inmesini istemediler, dönülmez bir yola girdiler. Şehit eşi olarak acım çok büyük, 3 tane çocuk kaldı geride. Devletimizden, hükümetimizden Allah razı olsun, bize sahip çıktılar. Biz o kimsesizliği hiçbir zaman hissetmedik. Tarifi yok bu acının ama gururumuz da bir o kadar büyük. Saçma sapan bir girişim oldu, darbe bile diyemiyorum. Türkiye’yi Suriye’ye, Mısır’a çevirmek istediler. Allah’a çok şükür başaramadılar. Herkes kenetlendi, birlik oldu, beraberlik oldu. O gün kimse sağ sol derdine düşmedi, herkes yollara düştü. İnşallah bir daha tekrarlanmaz. Ama bir daha tekrarlanırsa yine hepimiz aynı şekilde üzerimize düşen görevi yapacağız. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, milletimize bir borcumuz var, Allah’a bir can borcumuz var, onu ödemeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Darbe girişimi sırasında babası ve eşi şehit olan Bilge Gürs ise, “Eşim ve babam cennete gitti. Bunun mutluluğu var, hem de acımız büyük. Hayata onlar olmadan devam etmek zorundayız” diye konuştu.
Şehit Cuma Dağ’ın eşi Rukiye Dağ ise şunları ifade etti:
“Onlar seçilmiş insanlar. Allah onları seviyordu ki yanına aldı. Ben eşimle aynı alandaydım, helikopter beni de taradı ama ben burnum kanamadan kurtuldum. Allah eşime şehadeti nasip etti. Ben en çok o gece ülkemizin düşmediğine şükrediyorum. Biz bugün bir Suriye olmadıysak bunu şehitlerimize borçluyuz, gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Türk milletinin manevi duygularının ölmediğini o gece bir kez daha görmüş olduk. Allah o gece sokağa çıkan herkesten razı olsun. İnşallah bir daha böyle günler görmeyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.