Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” ile “15 Temmuz Şehitleri Kitabı” için çalışmalara başladı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” ile “15 Temmuz Şehitleri Kitabı” için çalışmalara başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, yeni nesillere Türkiye’nin demokrasi yolunda atlattığı büyük badireyi, ödediği bedeli ve çektiği acıları unutturmamak için “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” kuruyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile müzenin kuruluş çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Kültür A.Ş., İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, siyasi parti başkanlıkları, 1. Ordu Komutanlığı ve Atatürk Havalimanı yetkilileri ile irtibata geçti. 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’nde “milli irade”ye sahip çıkmak amacıyla darbeye direnirken hayatını kaybeden şehitlerimizin aileleriyle gerçekleştirilecek röportajların yanı sıra yaralanan veya kendini vatanı için korkusuzca siper etmiş vatandaşlarımızla yapılacak söyleşiler de yer alacak.
15 Temmuz’un simgeleri ve tüm izleri bu müzede olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda kurulacak olan müzede tankları durdurmak için hiç tereddüt etmeden araçlarını bariyer yapan vatandaşlarımızın tankların altında ezilen arabaları, 15 Temmuz gecesinin her anını kayda almaya çalışan basın mensuplarının zarar gören kamera veya fotoğraf makineleri ve o gecenin izlerini taşıyan her türlü materyal müzede yer alacak. Müzede coşkusunu hiç yitirmeden haftalarca tutulan “demokrasi nöbetleri”ne ait karelere de yer verilecek.
İBB Kültür A.Ş., 15 Temmuz gecesinin simgelerinden biri haline gelen Şerife Boz’un kullandığı kırmızı “demokrasi kamyonu”nun da müzede yer alması için Boz ile görüşme yapıyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı tüm darbelerden izler yer alacak
Kuruluş çalışmaları tüm hızıyla devam eden ve en kısa zamanda tamamlanması planlanan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi’ne geçmiş dönemde demokrasimizi sekteye uğratan farklı darbe dönemlerine ait objelerin de eklenmesi planlanıyor. İBB Kültür A.Ş., 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi ile ayrıca, darbe girişimi esnasında ve sonrasında Türk milletinin sergilediği birlik, beraberlik, vatan sevgisi, sorumluluk, dayanışma, fedakârlık gibi duyguları yansıtmayı ve bu duyguların toplumda canlı kalmasına yardımcı olmayı hedefliyor.
“15 Temmuz Şehitleri Kitabı”
İBB Kültür A.Ş., ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 240 şehidimizin hayat hikâyelerini bir araya getirecek olan “15 Temmuz Şehitleri” kitabının çalışmalarını sürdürüyor. Kitapta 15 Temmuz darbesinin milli mutabakatla nasıl önlendiği, insanımızın milli iradesine sahip çıkmaktaki azmi, farklı kültür, yetişme tarzı ve dünya görüşü olan insanların aynı amaç etrafında kenetlenmeleri ve bir olmaları anlatılacak.
"15 Temmuz Şehitleri" kitabının millet için, vatan için kendini feda eden bu insanların anılarının yaşatılması ve gelecek nesiller tarafından da unutulmaması için kaynak olması amaçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.