Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitleri için 241 metrekarelik dev ebru

15 temmuz şehitleri için 9 ton suyla kitresi hazırlanan 241 metrekarelik ebruda; Mustafa Kemal Atatürk’ün, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 temmuz şehitleri için 9 ton suyla kitresi hazırlanan 241 metrekarelik ebruda; Mustafa Kemal Atatürk’ün, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin portreleri yer aldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 241 kişi için 9 ton su kullanılarak kitresi hazırlanan 241 metrekarelik ebru çalışması yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan tekneler üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve vatandaşlar birlikte fırça attı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin portrelerinin yer aldığı beze ’Tek vatan, tek bayrak, tek devlet’ yazıldı. Kırmızıya boyanan bez, iki ucundan vinç yardımıyla kaldırılmak istendi. Ancak 2 defa vince bağlı uçlar kopunca eseri tamamlayan vatandaşlar bezi uçlarından tutarak havaya kaldırdı ve eser tamamlandı.
Başkan Menderes Türel, büyük bir şerden bir hayır doğduğunu belirterek çok önceden başlayan bir kuşatmadan 15 temmuz darbe girişimiyle Türkiye’nin kurtulduğunu söyledi. 15 Temmuz’da şehit olanların Türkiye’ye büyük bir sorumluluk yüklediğini de belirten Türel, "Bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nı çok farklı olarak kutlayacağız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ömer Halisdemir’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin portreleri Yenikapı ruhunu anımsatmak adına bu ebruya işlendi. Dünyanın en büyük ebru çalışmasında 300 arkadaşımız 241 metrekarelik bu çalışmayı gerçekleştirdi. Rekorlar kitabına girecek bir çalışmaydı ama bu eserin anlamı gölgelenmesin diye rekor başvurusunda bulunmadık. Sadece noter tasdiki alarak tarihe not düştük. 9 ton su kullanılarak kitre hazırlandı" dedi.
Çalışmanın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösteri yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.