Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehitler rölyefini yabancı öğrenciler işliyor

Sivas’ta 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin işlendiği bakır bayrak rölyeflerinin yapımında yabancı öğrenciler de yer alıyor.Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür ve Sanat...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz şehitler rölyefini yabancı öğrenciler işliyor

Sivas’ta 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin işlendiği bakır bayrak rölyeflerinin yapımında yabancı öğrenciler de yer alıyor.

Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi öğrencileri İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür ve Sanat Merkezi’nde geleneksel Türk sanatlarını öğreniyor. Halk Eğitim Merkezi ve Sivas Belediyesi’nin girişimleri ile 16 ülkeden 24 öğrenci Türk sanatlarından olan bakır rölyef dersi alıyor. Okullarında 3 hafta ders alan öğrenciler İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Kültür ve Sanat Merkezi’nde 15 Temmuz Şehitleri için hazırlanan Bayrak Timi ile birlikte Türk Bayrağından yapılan ve şehitlerin ismi yazan bakır rölyefleri hazırladı.

Bakır rölyef dersi veren öğretici Necmettin Sadıkoğlu, "Dünyanın dört bir yanından gelen şehrimizde öğrenim gören öğrencilere Halk Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi ile birlikte kurs düzenliyoruz. Haftada iki gün verdiğimiz bakır rölyef dersi çerçevesinde bugünkü dersimizi İhramcızade Kültür Merkezi’nde vermek istedik" dedi.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Uluslararası Münir Murat Ertekin İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Yılmaz Türker, "16 ülkeden 24 öğrencimiz burada eğitim alıyorlar. Boş kalan zamanlarında da hem stres atıyor hem de Türk İslam Sanatlarını öğreniyorlar" şeklinde konuştu.

Sanat merkezi sorumlusu Ümit Hüseyin Çelik de, "16 ülkeden uluslararası imam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Hocalarımız okullarında öğrencilere ders veriyorlardı. Bizde bu öğrenciler ile İhramcızade Kültür Merkezine gelerek hem İhramcızade İsmail Hakkı Toprak’ı yakından tanımalarını istedik hem de öğrencilerimizin farklı bir gün geçirmesine katkı sağlayalım istedik. Burada öğrencilerimize İsmail Hakkı Toprak’ı anlatarak aynı zamanda 11 dalda Türk İslam sanatlarına yönelik kurslarımız hakkında bilgi verdik" ifadelerini kullandı.

Türk bayrağından yapılan ve şehitlerin ismi yazan rölyefler açılacak serginin ardından şehit ailelerine teslim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.