Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz Şehitler Anıtı yapılıyor

Nevşehir Belediyesi tarafından demokrasi şehitlerinin isimlerinin yaşatılması amacıyla “15 Temmuz Şehitler Parkı” ve anıtının yapımına başlandı.FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminde şehit olan 239 kişi için...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nevşehir Belediyesi tarafından demokrasi şehitlerinin isimlerinin yaşatılması amacıyla “15 Temmuz Şehitler Parkı” ve anıtının yapımına başlandı.
FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminde şehit olan 239 kişi için Nevşehir Belediyesi, “15 Temmuz Şehitler Parkı” ve anıtı yaptırıyor. Nevşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın yapımına başladıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ağustos ayı içerisinde parkın açılışını gerçekleştireceklerini söyledi. Ünver, “Belediyemizin teknik görevlileri ile şehrimizin inşaat sektöründe önde giden arkadaşlarımız ile bir toplantı yaptık ve güzel bir çalışma ortaya çıkardık. Üzerinde uzun süre çalıştık. 16 Türk devletini simgeleyen ve üzerinde şehitlerimizin isminin olduğu ve o güne ait o ihanet şebekesinin yaptığı o kalkışmanın görüntülerinin taşa figüre edildiği, üzerinde de Arif Nihat Asya’nın ’Şehitler Tepesi Boş Değil’ şiirini Sayın Cumhurbaşkanımızın da okuduğu o şiiri hatırlatacak şekilde taşlarla oluşturulacak. O tepenin üzerinde yaklaşık 30 metre yüksekliğinde bayrağımız dalgalanacak ki bu rezilliği, bu kalkışmayı, bu vatan hainliğini, bu ihaneti gelecek nesillerimize unutturmamak hem de şehitlerimizin adını kıyamete kadar baki kılmak, yaşatmak adına bu çalışmayı yapıyoruz. Zaten biliyorsunuz Nevşehirimizin çok güzel bir şehitliği vardı. Bu şehitliğimizin içerisinde hemen Ankara yolu üzerinde şehrimizin girişinde güzel bir anıt dikiyoruz. Şehitlerimizin en azından adını yaşatmak için vatani görevimizi, borcumuzu ödemiş olalım. İnşallah kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz. Arkadaşlarımız 24 saat esasıyla çalışıyorlar. Çalışmalar da güzel gidiyor. Ülkemiz adına keşke böyle anıtlar yapmaya fırsat veren hainler olmasaydı da bizde bunları yapmasaydık. İnşallah demokrasi şehitlerimizi isimleri ile ruhları ile yaşatacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.