Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy toprağa verildi

FETÖ darbe girişimi sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede Ankara’da hayatını kaybeden Yıldız Gürsoy (42), memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz şehidi Yıldız Gürsoy toprağa verildi
FETÖ darbe girişimi sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede Ankara’da hayatını kaybeden Yıldız Gürsoy (42), memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önüne giden ve başına şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralanan Gürsoy, tedavi gördüğü Ankara Hastanesinde dün gece hayatını kaybetti.
Gürsoy’un cenazesi, Ankara’dan Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Gürsoy için Sarıkaya Merkez Cami’de ve Tepedoğan köyünde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gürsoy’un yakınları ile Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Yurtnaç, cenazenin defnedilmesinden sonra, Gürsoy’un tabutuna sarılı Türk bayrağını, yakınlarına teslim etti. Vali Yurtnaç, “Bir gün hepimiz öbür aleme gideceğiz, bazıları FETÖ’nün elamanları gibi onursuz gidiyor. Yıldız kardeşimiz onurlu bir şekilde gidiyor. Yozgatlı 13 şehidimiz var. O nuru yakınları ömür boyu taşıyacak. Devlet olarak bize şu düşüyor. Fethullahçı terör örgütünün kökünü kazıyacağız. Bir adım geri atmayacağız. Demokratik hakkını kullanmakta başka amacı olmayan insanlara ülkenin uçağıyla, helikopteriyle, sizlerin parasıyla alınmış silahlarla ateş açmışlar. Kendilerine verilen emanete ihanet etmişlerdir. Bu ülkede yeni Nene Hatunlar, yeni Seyit Onbaşılar var” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.