Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz Şehidi Polis Demet Sezen’in ismi kreşte yaşayacak

Atakum Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Demet Sezen’in ismini belediyeye ait bir kreşe verdi.Atakum ilçesi Büyükoyumca...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atakum Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Demet Sezen’in ismini belediyeye ait bir kreşe verdi.
Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’nde bulunan Atakum Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin ismi “Şehit Polis Demet Sezen Kreş ve Gündüz Bakımevi” olarak değiştirilerek bugün açılışı yapıldı. Açılışa Şehit Polis Demet Sezen’in kuzeni Tuğba Birel de katıldı.
Açılış öncesi kreşin minik öğrencilerinden 5 yaşındaki İpek Elif Sarı, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdinç Yüceer, “Özel Harekat Daire Başkanlığında görevli ve 15 Temmuz gecesi meydana gelen terör saldırısında vatan savunmasında görevli olarak şehit olan Demet Sezen kardeşimizin isminin bu kreşe verilmesi teşkilat olarak bizleri onurlandırdı. Teşkilatımıza desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Demet kardeşimizin Özel Harekat Dairesinde görevli olduğu gibi aynı zamanda bu tür sosyal faaliyetlerde şehit ailelerini ziyaretlerde ve bu gibi etkinliklerde görevli olduğunu biliyoruz. İsminin de böyle bir kreşe verilmesi ayrıca anlamlı oldu ve bizi onurlandırmıştır” dedi.
Bugün hem mutlu hem de üzüntülü bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “15 Temmuz olayları ciddi anlamda vatandaşımızı, devletimizi sarsmıştır. Ne yazık ki 15 Temmuz olayları bizi içten yaralamıştır ve çok sayıda şehidimiz olmuştur. Bu şehitlerimizden bir tanesi Demet Sezen’dir. Ankara’da kendi vergilerimiz ile aldığımız savaş uçakları, helikopterler ne yazık ki kendi evlatlarımız olan Özel Harekat Dairesini bombaladı. Üniforma giymiş hainler bu Türk milletinin evlatlarına kast ettiler. Bu hainler Türk milletini büyük bir karanlığa sürüklemek için büyük bir operasyon başlattılar. Dini kullanarak hainlik yapan bu şer güçler 40 yıldan beri bu ülkenin geleceğine dinamit koydular. Ne yazık ki bütün Türk halkı aldatıldık. Ancak 15 Temmuz’da bütün dünya, bütün insanlık bunların hain yüzünü bütün çıplaklığı ile görmüş oldu” diye konuştu.
Şehit Polis Demet Sezen’in emniyet teşkilatının sosyal biriminde görev yaptığını ifade eden Başkan Taşçı, “Yani bir şehidimiz olduğunda onun ailesine gidiyor, şehidin eşiyle, şehidin çocuklarıyla ilgileniyor, onlara motivasyon sağlayan bir emniyet teşkilatı mensubu olarak görev yapıyordu. Ancak ne yazık ki şehit ailelerini teselliye giden Demet hanım şehit şerbetini kendisi de içmiştir. 15 Temmuz’dan ciddi anlamda ders çıkartmamız gerekiyor. Dini eğitimlerin devlet kanalı ile verilmesi gerekir. İmam Hatip Liselerinin önlerini kesenler, FETÖ yapısının ‘diyanetine daha iyi sahip çıkar’ diye onların okullarına çocuklarını gönderdiler. Atakum Belediyesi olarak bu sorumluluğu üzerimize alarak taşın altına elimizi koyuyoruz. Geldiğimizde üniversite öğrencilerine yönelik 150 kişilik kız öğrenci yurdunu açtık” şeklinde konuştu.
Darbe geleneği olan bir toplumdan geldiklerini belirten Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, “Geçmişte 14 padişahımız darbe sonucu indirilerek başka padişahlar tahta geçmişlerdir. Yüzlerce veziriazam yani başbakanımız idam edilmiştir. Tarihimizde ilk defa 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı halk ayaklanarak siyasi ayrım gözetmeksizin el ele vererek demokratik oluşumun gerçekleşmesi için darbeye karşı tavır almışlardır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Taşçı, Şehit Polis Demet Sezen’in kuzeni Tuğba Birel’e ve minik öğrencilere hediyeler verdi. Daha sonra minikler de protokole çiçekler verdiler. Ardından Şehit Polis Demet Sezen Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışı yapıldı.
Açılışın ardından protokol üyeleri kreşi gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.
Açılışa ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Turan Çakır, meclis üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.