Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz şehidi Erol Olçok mezun olduğu okulda anıldı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden ünlü reklamcı Erol Olçok mezun olduğu okulda anıldı.Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ’Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden ünlü reklamcı Erol Olçok mezun olduğu okulda anıldı.
Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ’Erol Olçok ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma’ programı düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Garnizon Komutan Yardımcısı Alb. Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Necip Çarıkcıoğlu, İl milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu oğlu Abdullah Olçok ile birlikte şehit olan 54 yaşındaki reklamcı Erol Olçok okul yıllarına ait fotoğraflarından oluşan sergi ile başladı.
Sergi hakkında bilgi veren Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Şehit Erol Olçok’un Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 1982 yılında mezun olduğunu belirterek, "Okulumuzda 7 yıl öğrencilik yaptı. Okulda çok öne çıkan, belirgin kişiliği ile faaliyetlerde yer alan ressam kimliği o zaman belirlenen ve okuldaki tiyatrolarda piyeslerde görev alan aktif bir öğrenciydi. Bizden bir dönem önceydi. Yakından tanıyorum. Okulumuzla bağlantısını hiçbir zaman koparmamıştır. Sürekli bizleri bizleri ziyaret etmiş. Bizlerden bilgi almıştır. Okulu ile alakasını koparmamıştır. İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul’a gitti. Üniversite’den sonra reklam şirketi kurdu. Büyük çalışmalara imza attı. 15 Temmuz’da İmam Hatip ruhuna sahip olan Erol Olçok milleti, devleti, dini uğruna devleti savunmak, milleti, dinini savunmak için 15 Temmuz işgaline karşı oğlu ile beraber Boğaziçi Köprüsüne geçip darbecilere karşı durmuş ve şehit olmuştur. Arkadaşları ve hocalarıyla iletişime geçtik. Bugün burada sergilenen fotoğrafları topladık. Bu programı onun anısına gerçekleştiriyoruz. Biz onun şehadetini sürekli canlı tutacağız. Onun kanıyla, canıyla, evladıyla bize teslim etmiş olduğu emanete layık olmaya çalşacağız. Okulumuza Erol Olçok adının verilmesi de bizi çok onurlandırdı. Gerçekten bizim için onurdur. Ktendisine layık olmaya çalışacağız" dedi.
Anma programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakın çalışma arkadaşı olan ünlü reklamcı Erol Olçok’u okul arkadaşları anlattı. Olçok’un başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayan arkadaşları, ünlü reklamcının yaşadığı gibi dünyaya veda ettiğini ifade etti.
Olçok’un arkadaşlarından Necmettin Ünal, Erol Olçok ile 1982 yılına kadar beraber olduklarını belirterek, lise yıllarında reklam ve grafik çalışmaları yapan arkadaşının okulun gururu olduğunu söyledi. Büyük bir üzüntü yaşadığını dile getiren Ünal, "Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun" dedi.
Halit Güneş ise, "Yaşadığı gibi öldü. Hepimizde birer hatıra defteri var. Sanki o hatıra defterinde bugünleri yazmış bize. Tek söylenecek şey nasıl yaşadıysa öyle ölmek nasip oldu kendisine. Allah’tan mağfiret diliyoruz. İyi bir insan iyi bir Müslümandı" ifadelerini kullandı.
Okul yıllarında hatıra defterine ’En güzel şarkıyı kurşun söyler’ yazmış
Sınıfları ayrı olmasına rağmen ders haricinde her zaman Erol Olçok ile birlikte olduklarını anlatan Gazi Hoş ise, "Sınıflarımız farklıydı ama ders haricinde zamanımızın yüzde 90’ınını beraber geçirdik. Aynı evde kaldık. Hangi zorlukları yaşadığını gayet iyi biliyorum. Din, vatan, millet üçlüsüne bağlı bir düşüncesi vardı. Bizi bir araya getiren o zamanın milli manevi değerlerine bağlı gençler yetiştirmek üzere kurulan Milli Türk Talebe Birliği’nde zamanımızı geçirdik. Onun haricinde hem Erol beyin evinde hem bizim evimizde zaman zaman misafir olduk. Erol hani derler ya şahsına münhasır bir söz var. Aynı öyle yaşadı. Aynı öyle hayata veda eden bir kardeşimizdi. Hatıra defterimde yazmış olduğu iki satırlık bir şiiri var. Yıl 1980 şiirde şu, ’Siyah güller, ak güller en güzel şarkıyı bir kurşun söyler’ diye yazmış. O kurşunla inşallah şehadet mertebesine ulaşmış. Cennete yavrusuyla birlikte gitti. Cenab-ı hak rahmet eylesin. Yakınlarına da sabır versin" ifadelerini kullandı.
Olçok’un şiirler yazdığını dile getiren arkadaşı Mustafa Aktaş ise, "1975-1982 yılları arasında birlikteydik. Farklı sınıflarda idik. Dünya görüşümüz ölçüsünde birlikte oluyorduk. Bu elim hadiseden önce de başarılarını duyuyorduk. Okulda iken hatıra defterlerimizde onun kayıtları, resimleri vardı. Şiirler yazıyordu. Resimlerini hatıra defterlerimize nakşediyorduk. Yaşadığı gibi vefat etti. Allah rahmet eylesin. Oğlu ile birlikte cennette hepimizi buluştursun" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.