Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi’ açıldı

Denizli’de, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişi konu alan ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi’ açıldı.Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan sergiye, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi’ açıldı
Denizli’de, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnişi konu alan ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi’ açıldı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan sergiye, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen serginin açılışında konuşma yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, "Bugün 15 Temmuz demokrasi darbesiyle ilgili fotoğraf sergisi için hep beraber bir araya geldik. Gönül arzu ederdi ki bu fotoğraf sergisini hiç açmasaydık. 15 Temmuz’u hiç yaşamasaydık, 240 şehit, 2 bine yakın yaralı hiç vermeseydik. Ama tabi ki 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. Denizli’de 10 binler, o akşam bu meydanda bir araya geldi. Bundan sonraki nesillere bunun hatırlatılması, anlatılması ve onun günün bir daha yaşanmaması, gelecek nesillerimizin 15 Temmuz’u bir daha yaşamaması için sizlere de, bizlere de bunu anlatarak bir görev düştüğünü düşünüyorum" dedi.
Terör saldırılarıyla ilgili konuşan Filiz, "Bu hafta içinde, gerek Gaziantep’te, gerek öncesinde Elazığ’da terör operasyonlarında da verdiğimiz şehitlerimiz var. O şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu ülkede nasıl Fethullahçı Terör Örgütü yapılanması çökertildiyse, inşallah PKK terör örgütü de onun yapılanmaları da, uzantıları da elbet bir gün çökertilecek. Bu ülke topraklarından tamamen temizlenecektir" diye konuştu.
"O acıyı hep beraber hissettik"
Darbe girişiminin amacının ülkeyi ele geçirmek olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz akşamını hep beraber yaşadık. O travmayı, o darbe girişimini, o acıyı hep beraber hissettik. Bu mesele şahsi değildi, bu mesele bir gruba yönelik değildi. Ülkemize ve geleceğimize yönelik bir girişimdi. Bu açılışı yapabiliyorsak, başta bu milletin bayrağına, vatanına ve geleceğine sahip çıkmasıdır" ifadelerini kaydetti.
"Gaziantep’te aşağılıkça, namertçe bu insanlar saldırılarına devam ediyorlar" diyen Başkan Zolan, "Saldırmaya da devam edecekler. Çünkü onlarda ne mertlik vardır, ne insanlık vardır, ne de şeref vardır. Ama şunu unutmayın ki, PKK’nın bağlı olduğu yer, FETÖ’nün bağlı olduğu yer, o DEAŞ’ın bağlı olduğu yer ve diğer terör örgütlerinin bağlı olduğu yer tek yerdir. İnşallah dünya durdukça ülkemiz duracak, siz durdukça bu ülkemiz, Denizlimiz duracak" dedi.
Konuşmalarının ardından sergi katılımcılar tarafından kurdele kesimiyle açıldı. Açılıştan sonra başkanlar sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteridiği serginin fotoğraflarını cep telefonlarıyla çekti.
Darbe girişimi gecesi yaşananların fotoğraflarının bulunduğu sergi 1 Eylül’e kadar açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.