Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz kahramanları, 15 Temmuz ortaokulu açılışını gerçekleştirdi

15 Temmuz gecesinin kahramanları “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” projesi kapsamında darbe girişimi gecesi yaşadıklarını paylaşmak üzere geldikleri Nevşehir’de Çat kasabasında bulunan 15 Temmuz Diriliş Ortaokulunu açılışına...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gecesinin kahramanları “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” projesi kapsamında darbe girişimi gecesi yaşadıklarını paylaşmak üzere geldikleri Nevşehir’de Çat kasabasında bulunan 15 Temmuz Diriliş Ortaokulunu açılışına katıldı.
Törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Kaya, 15 Temmuz kahramanları Binbaşı Barış Dedebağ, Metin Doğan, Vildan Güvercin, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Belde Belediye Başkanları, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Katılımcılara seslenen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş konuşmasında, 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu öğrencilerinin şanslı olduğunu dile getirdi. Vali Aktaş, "Bu okulun çocukları o kadar şanslı ki Çanakkale Zaferini adeta yeniden Kurtuluş Savaşı destanı yaşayan, yaşatan, bizlerin bunları yaşamamıza vesile olan üç kahramanımız aramızda” dedi.
15 Temmuz kahramanlarından Barış Dedebağ ise Hz. Peygamber’in ’Vatan sevgisi imandandır’ hadisini hatırlatarak, "O gün bizim karşımıza çıkanlar bizim askerimiz değildi. Kesinlikle şuan Suriiye’de olan doğuda güneydoğuda ve yurdumuzun çok çeşitli yerlerinde mücadele eden kahramanlar ile o gün ki hainleri birbirine karıştırmayın. Zaten vatandaşlarımız bunu yapmıyor” şeklinde konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de 15 Temmuz’da gösterilen vatanseverliğin tüm dünyaya örnek olacak nitelikte olduğunu söyledi. Gizligider, "Allahın izni ile Çat size asker, Nevşehir size asker ve tüm Türkiye size asker. Yine kıymetli bir kardeşimizin tankın önüne yattıktan sonraki röportajını gözyaşı ile izledim. Özellikle kalbimi ve ciğerimi denk getirmeye çalıştım ki palete oradan yaralı çıkmayayım diyordu. Yani o alçakların eline yaralı kalmak istemiyorum diyordu. Aslında her birimizin içinde olanı birkaç gün sonra Barış binbaşım yüzlerine haykırıyordu. Bu devlet size ne istediniz de vermedi. Ekmeğinden kesi suyundan kesti. O şanlı Türk bayrağını hilalini yıldızını sizin göğsünüze verdi diye haykırırken aslında hepimizin yüreğinden kopardığını yüzlerine söyledi” şeklinde konuştu.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Rabbim bize 15 Temmuz gibi zor bir geceyi ancak 16 Temmuz gibi nurlu bir sabahı nasip etti. Biraz önce binbaşımız konuşurken hemen bir gün iki gün sonra televizyonlara sosyal medyaya yansıyan görüntüleri gördük ve gurur duyduk. Biz zannediyorduk ki Çanakkale zaferini kazanan ruh ölmüştü. Öyle bir felaket ile karşılaştığımızda bunlar tekrar ortaya çıkmayacaktı. Ancak 15 Temmuz bu ruhun ölmediğini Nene Hatun yerine Vildan kardeşimiz gibi kardeşlerimizin yine aynı şekilde Koca Yusuf gibi Barış binbaşımızın Metin kardeşimizin olduğunu bu kahramanlarımızın ve milletimizin 15 Temmuz gibi felaketlerde olduğu gibi felaketlerde dur diyeceğini bu milletin sahibi var diyeceğiniz bu toprakları işgal etmek o kadar kolay değil diyeceğinizi gösterdiniz. 15 Temmuz gecesi bu hain ve alçak şerefsiz FETÖ’nün çetesi bir şeyi unuttu, Barış Komutanı unuttu. Metin kardeşimizi unuttu, Türk halkını unut. Bu milletin ne kadar kahraman olduğunu ve ne kadar kahraman yetiştirdiğini unuttu. Bu nasıl bir vatan sevgisidir ki bu nasıl bir iman sevgisidir ki bu nasıl bir bayrak sevgisidir ki bu nasıl bir reis sevgisidir ki adamcağız tankın önüne yatıyor kardeşim. Gönlünde Allah sevgisi var, vatan sevgisi var Allah razı olsun."
Konuşmaların ardından 15 Temmuz Diriliş Ortaokulunun açılışını Vali İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ile birlikte 15 Temmuz kahramanları Barış Dedebağ, Metin Doğan ve Vildan Güvercin yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.