Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz gazilerinden, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlere gözdağı

Beyoğlu Belediyesi’nin Gaziler Haftası münasebetiyle verdiği yemek programına katılan 15 Temmuz gazileri, yaptıkları konuşmada, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlere gözdağı verdi.19 Eylül Gaziler Haftası münasebetiyle Beyoğlu Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Belediyesi’nin Gaziler Haftası münasebetiyle verdiği yemek programına katılan 15 Temmuz gazileri, yaptıkları konuşmada, ülkeyi bölmeye çalışan teröristlere gözdağı verdi.
19 Eylül Gaziler Haftası münasebetiyle Beyoğlu Belediyesi, CVK Bosphorus İstanbul Otel’de şehit aileleri ve içlerinde 15 Temmuz Darbe girişiminde yaralananların da yer aldığı gazileri akşam yemeğinde ağırladı. Programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle birlikte çok sayıda gazi ve şehit ailesi katıldı. Başkan Demircan, masaları tek tek gezerek gazilerle sohbet etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda 15 Temmuz darbe gecesini anlatan videonun yayınlanması duygusal anlar yaşattı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından, 15 Temmuz darbe girişiminde gazi olanlara plaket takdim edildi.
“Asırlar geçse de bu ülkenin cesareti ve kahramanlığı değişmez”
Program sonunda açıklamalarda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gazilerimiz bu akşam bir kez daha gözdağı verdi. 15 Temmuz bir daha yaşanırsa, yine buradayız, yine vatanımız için koşa koşa geliriz dediler. Bu ülke insanın kültür kodları ve inanç kodları değişmedi. Asırlar da geçse aynı cesaret, aynı kahramanlık değişmez. Gaziler haftası programlarımızda artık 15 Temmuz gazilerimiz de var. Bu akşam bütün gazilerimizin varlıklarını onların yüzüne ifade etme fırsatı bulduk, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.
”Yine olsun canımızı seve seve vermeye hazırız”
15 Temmuz gecesini anlatmak istemediğini söyleyen gazi Hüseyin Köse, “15 Temmuz gecesiyle alakalı bir şeyler söylemek istemiyorum. Çünkü anlatınca bende kötü oluyorum, sizlerin de kötü olmasını istemem. Söylemek istediğim tek şey Allah’a şükürler olsun ki iyi ki bu toprakların evlatlarıyız. Bizi yetiştirenler, toprak, bayrak ve insan sevgisiyle yetiştirdi. Şükürler olsun vurulduk canımız gitmedi ama yine olsun bu vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız” diye konuştu.
Gazi Yaşar Koç, “Biz bir oldukça kimse bizim bileğimizi bükemez”
Bir daha kimsenin Türkiye’yi bölmeye cesaret edemeyeceğini söyleyen Yaşar Koç, “Ülkemizi bölüp parçalamaya bir daha kimsenin ne cesareti yeter, ne de aklının ucundan geçirir. Çünkü biz Osmanlı’nın torunuyuz, bizim bileğimiz biz bir oldukça kimse bükemez” şeklinde konuştu.
“Eskiye göre atımız, silahımız yok ama bayrağımız ve inancımız var”
Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Özer Coşkun ise, “İlk kalkışma hareketi içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hareket işaretiyle beraber yola çıkarak önce Haliç’e gitmeye çalıştık. Daha sonra Çengelköy ve Boğaziçi çok şiddetli dediler. Ondan sonra bizler araçlarımızı tersten dönerek Boğaziçi’ne gittik. Kadını, erkeği, çocuğuyla herkes oradaydı. Eskiden at, avrat, silahtı şimdi ise atımız yok, silah yok ama bir bayrağımız var, bir inancımız var” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.