Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz gazilerinden şehit Ömer Halisdemir’in kabrine ziyaret

15 Temmuz gazileri, darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ettiler.Niğde’nin Çukurkuyu kasabasına gelen 15 Temmuz gazileri, kahraman şehit Ömer Halisdemir’in...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gazileri, darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in mezarını ziyaret ettiler.
Niğde’nin Çukurkuyu kasabasına gelen 15 Temmuz gazileri, kahraman şehit Ömer Halisdemir’in kabrine ziyarette bulundular. 15 Temmuz gazilerini şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ağabeyi Doğan Halisdemir karşıladı.
Şehidin babasının elini öpen 15 Temmuz gazileri, Ömer Halisdemir’in kabri başında Kur’an-ı Kerim ve dualar okudular.
15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Musa İlhan, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, "Derneğimizi yaklaşık bir ay önce, 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler derneği olarak kurduk. Derneğimiz ilk faaliyeti de olması gerektiği gibi, kahramanlar kahramanı Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etmek oldu. Ziyarette anne ve babasının duasını almak oldu. Toplam İstanbul’dan 150 kişiyle geldik. Ziyarete geldiğimizdeki herkes 15 Temmuz gazisi ve şehit yakınları. Gelirken Ankara’ya da uğradık. Ankara’daki şehit yakınları ve gazilerimizin de selamlarını getirdik kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir amcamıza. Ömer Halisdemir deyince akan sular durur. Yani Seyit Çavuşlardan sonra belki de yıllar yılı, ömrü hayatımızda ve torunlarımıza anlatacağımız Ömer Halisdemir ağabeyimiz var. Şu an görüyoruz çocuklarımızın, erkek doğan çocukların bütün hepsine yani yüzde 80’ine ve 90’ına ismi konuluyor. Ömer Halisdemir dedikten sonra daha söylenecek bir söz yok. Allah rahmet eylesin, onu yetiştiren anneden ve babadan Allah razı olsun. Allah makamını cennet eylesin. Allah’ım onun şefaatinden bizlere de nasip eylesin. Biz de keşke o gece şehit olabilseydik. Ama Allah bize gaziliği nasip etti. Ama eminim ki bu vatanda bu millette inşallah nice Ömer Halisdemirler çıkar" dedi.
15 Temmuz gazilerinin ziyaretlerine Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca da eşlik etti.
Ziyarete gelen 15 Temmuz gazileri daha sonra şehit Ömer Halisdemir’in kabrine karanfiller bıraktılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.