Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz gazileri için ’besmele-i şerife’ yapıyor

Tokat’ta emekli marangoz ustası Hüseyin Şahin, 15 Temmuz gazilerine ’besmele-i şerife’ yaparak hediye ediyor.Tokat merkeze bağlı Çamlıbel Beldesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası emekli marangoz ustası Hüseyin...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2017 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz gazileri için ’besmele-i şerife’ yapıyor

Tokat’ta emekli marangoz ustası Hüseyin Şahin, 15 Temmuz gazilerine ’besmele-i şerife’ yaparak hediye ediyor.

Tokat merkeze bağlı Çamlıbel Beldesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası emekli marangoz ustası Hüseyin Şahin (66) 15 Temmuz gazilerinin darbeci hainlere karşı vermiş olduğu mücadeleden etkilenerek onlara manevi destek vermek için kolları sıvadı. Ankara’da marangozluk yaparken sağlık sorunları nedeniyle emekli olarak memleketi Tokat’a yerleşen Şahin, ahırının yanına kurduğu küçük atölyesinde camiler ve tarihi mekanlara ahşap eserler kazandırırken, 15 Temmuz gazileri içinde besmele-i şerife yapmaya başladı. Darbeci hainlere karşı gazilerin göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlık mücadelesine manevi destek vermek isteyen Şahin, bu anlamda çalışma yaptı. Ankara’da 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün darbe girişimini engellemek için 4. Ana Jet Üs Komutanlığının önüne sağ bacağından yaralanan Derya Ovacıklı’ya geçtiğimiz aylarda besleme-i şerife hediye eden Şahin, eşinin isteği üzerine 15 Temmuz gazisi Safiye Başpınar Bayat içinde besmeleyi şerife hazırladı. Şahin, Boğaziçi Köprüsü’nde darbecilere karşı tek başına direnen ve bacağından yaralanan Bayat’ın dik duruşu ve verdiği örnek mücadeleden etkilenerek moral vermek istediklerini söyledi.

"Defalarca göz yaşlarımı içime akıttım"

Yaklaşık 40 yıldır ahşap oymacılığı, 10 yıldır da hat sanatı üzerinde çalışan Şahin, çiftçilik ve hayvancılıktan kalan boş zamanlarında hat işleri ile uğraştığını kaydetti. 15 Temmuz gazilerinden çok etkilendiğini ve onlara manevi destek vermeyi aruz ettiğini ifade eden Şahin,"15 Temmuz gazilerimizin televizyonlarda yaptıkları açıklamalar beni çok etkiledi. O anları anlattıklarında içimde kopuşlar oluyor, hüzünleniyorum. Defalarca göz yaşlarımı içime akıttım. Bunlara karşı bir nebze olsun hediye takdim etmek içimden geldi" dedi.

Kezban Şahin ise eşinden 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat’a da besmele-i şerife yapmasını istediğini ifade ederek,"Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, gazilerimize Allah hayırlı şifalar versin. Vatanımızı, milletimizi kurtardılar. Vatanımıza düşman ayağı bastırmadılar, düşman içimizdeymiş Allah onlara fırsat vermedi. Her gün şehitlerimize gazilerimize dua ediyorum. Cumhurbaşkanımızın Allah yolunu açık etsin zafere ulaştırsın şaha kaldırsın" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.