Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ilk bayramlarında unutulmadı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin hem yakınları hem de vatandaşlar ilk bayramlarında Karşıyaka Mezarlığı’na akın etti.Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Demokrasi...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan olaylarda hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin hem yakınları hem de vatandaşlar ilk bayramlarında Karşıyaka Mezarlığı’na akın etti.
Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği, Arefe Günü’nde hem şehit yakınlarının hem de vatandaşların akınına uğradı. Yaşlısından çocuğuna, herkesin ziyaret ettiği şehitlikle vatandaşlar dua etti, şehit yakınları ise gözyaşı döktü.
"Keşke yaşasalardı bayramı da görselerdi, aileleriyle, çocuklarıyla"
Arefe Günü mezarlığa yakınlarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne de dua etmeden geçmedi. Bir vatandaş ise şehitlikte dua ederek, "Allah mekanlarını cennet etsin. Keşke yaşasalardı bayramı da görselerdi, aileleriyle, çocuklarıyla. Üzücü bir olay" diye konuştu.
Demokrasi şehidi Mehmet Kocakaya’nın amcası ilk bayramında yeğeninin mezarını ziyaret etti. Şehidin amcası yeğeninin mezarı başında gözyaşlarına hakim olamadı.
"Burada yediler, içtiler Türkiye’ye hainlik yaptılar"
15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde gözyaşları içinde dua eden yaşlı bir vatandaş ise darbecilere tepki göstererek, "Bu Türkiye’ye yapılacak iş değildi. Burada yediler, içtiler Türkiye’ye hainlik yaptılar. Allah koymasın" ifadesini kullandı.
"Bin tane abim olsun bin tanesi de feda olsun vatanıma"
Demokrasi şehidi Celalettin İbiş’in kardeşi İbrahim İbiş ise şunları kaydetti:
"Abisiz geçireceğim ilk bayram, lanet okuyoruz. Allah kahretsin. Benim abim Celalettin İbiş boş yere şehit olmadı, bu vatan için şehit oldu. Burada yatanların hepsi aynı amaç için şehit oldu. Biz bugün buraya gelebiliyorsak onların sayesinde. Vatansız kalmamak için herkes evladını verdi, babasını verdi, annesini verdi, kardeşini verdi, biz de abimizi verdik. Bin tane abim olsun bin tanesi de feda olsun vatanıma."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.