Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz demokrasi kahramanları Malatya’da

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine dünyada eşi benzeri olmayan bir cesaret göstererek karşı çıkan ve Türk Milletinin gönlünde taht kuran demokrasi kahramanları Malatyalılarla buluştu.15...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimine dünyada eşi benzeri olmayan bir cesaret göstererek karşı çıkan ve Türk Milletinin gönlünde taht kuran demokrasi kahramanları Malatyalılarla buluştu.
15 Temmuz’da FETÖ tarafından yapılan darbe girişimine karşı yazılan millet destanının sembol isimlerinden olan ve yaptıkları kahramanlıklarla tüm dünyada takdir toplayan Binbaşı Barış Dedebağı, Metin Doğan, Mustafa Özbey ve Safiye Bayat Malatya’da düzenlenen söyleşiye katılarak, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında neler yaşadıklarını anlattı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Malatya Kongre ve Kültür Merkezinin ev sahipliği yaptığı ‘Tecrübe Konuşuyor, Kahramanlar’ adlı söyleşiye Malatya Valisi Mustafa Toprak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar söyleşi sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
Moderatörlüğünü sanatçı İsmail Hakkı’nın yaptığı söyleşi, Kuran tilaveti ve kum sanatı gösterisi ile başladı.
Söyleşide ilk sözü, 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsünde bulunan darbecilerin karşısına tek başına dikilen ve yaptıkları yanlıştan dönmeleri için darbecilere dil döken Safiye Bayat aldı.
“Bu ülkenin bir kum tanesini dahi kimseye vermeyiz”
15 Temmuz gecesini işgal hareketi olarak niteleyen Bayat, “Ben o karanlık geceye darbe demiyorum. işgal diyorum, o gecenin zaferi de inananlar oldu. Vatan aşkı bambaşka bir şey, Peygamber Efendimiz de ‘Vatan aşkı imandandır’ diyor. Ben de oraya vatan aşkıyla gittim. Biz, bırakın bu ülkenin bir avuç toprağını, bir kum tanesini dahi kimseye vermeyiz, herkes bunu böyle bilsin” dedi.
“Halkın daha büyük direniş göstermesi için tankın altına yattım”
15 Temmuz’da darbecilerin kullandığı tankların önüne yatarak millet direnişinin sembol isimlerinden olan Metin Doğan ise, 15 Temmuz gecesi her şeyi planlayarak yaptığını ifade ederek “Ben o gün tankların altına yatarken kendi ölümümün nasıl olacağını düşündüm, yani benim yaptığım bir duygu patlaması değildi, her şeyi planladım. Benim o gece tankların altına yatmaktaki amacım halkın darbecilere karşı daha büyük direniş göstermesini sağlamaktı” diye konuştu.
Söyleşi de en son konuşan isim ise, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kendi birliğinde darbecilere karşı büyük bir mücadele sergileyen ve darbenin önlenmesinde büyük rol oynayan Binbaşı Barış Dedebağı oldu.
“Artık hiçbir devlet kademesinde görev almayacağım”
Darbe girişimi sonrasında darbeci askerlerin rütbesini söken ve sorgulama görüntüleri ile kahraman olan Binbaşı Barış Dedebağı “Benim Allah’tan en büyük isteğim; 15 Temmuzdan sonra yaşadığım gönül rahatlığını ve huzuru son nefesime kadar benden almaması. Ben bir asker olarak Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürüne alınması gereken tedbirlerle ilgili 8 sayfalık rapor sundum ve son görevimi yaptım. Şu anda karşınızda eski bir asker olarak bulunuyorum ve bundan sonra da artık hiçbir devlet kademesinde görev almadan hayatıma devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
“O gece cennete bedavadan gireceğimi düşünerek yola çıktım”
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Dedebağı, “Ben o gece abdestimi aldım ve ‘Beleş cennet buldum’ düşüncesiyle hareket ettim. Çünkü gerçekten bu uğurda şehit olmak cennetin kapılarını sonuna kadar açıyor. Ama maalesef istediğimiz olmadı ve o treni kaçırdık, bundan sonra Allah bilir nasıl öleceğiz? Ben bundan dolayı çok üzgünüm” ifadelerine yer verdi.
“Komşularım bana hangi tarafta olduğumu sordu”
O gece kendi birliğine gitmek için komşularından yardım istediğini söyleyen Dedebağı, “Bazı komşularım haklı olarak beni birliğe götürmedi. Bana sen onlardan yana mısın, yoksa bizden yana mısın? diye soranlar oldu. Uzun uğraşlar sonucunda da sağ salim birliğimize vardık” dedi.
“Keşke ölseydim de bunları yaşamasaydım”
15 Temmuz gecesi çok zor anlar yaşadığını ifade eden Dedebağı, “15 Temmuz’dan üç gün önce bizim karşımızda selam duran Teğmenlerimiz o gün bize silah sıktı. Bunlar anlatılması çok zor şeyler. İnsanda çok büyük yıkımlara yol açıyor. 28 yıllık askerim, keşke ölseydim de bu anları yaşamasaydım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.