Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Temmuz darbe girişimi ABD’de masaya yatırılıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk-amerikan İlişkileri İle İlgili Çalişmalar Yürüten Global Policy Institute (gpı) Tarafından 23 Eylül 2016’da New York’ta Düzenlenecek Panel İle Uluslararası Kamuoyunun Ve Medyanın Doğru Bilgilendirilmesi Amacıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi Masaya Yatırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimi ABD’de masaya yatırılıyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk-Amerikan ilişkileri ile ilgili çalışmalar yürüten Global Policy Institute (GPI) tarafından 23 Eylül 2016’da New York’ta düzenlenecek panel ile uluslararası kamuoyunun ve medyanın doğru bilgilendirilmesi amacıyla 15 Temmuz darbe girişimi masaya yatırılıyor.
2014 yılında BAU International University - Washington D.C. bünyesinde Enver Yücel’in girişimleriyle kurulan, ekonomi, uluslararası ilişkiler, enerji, eğitim politikası ve Türkiye-ABD ilişkileri alanlarında faaliyet gösteren tarafsız ve bağımsız bir düşünce kuruluşu olan Global Policy Institute (Küresel Politikalar Enstitüsü), 15 Temmuz darbe girişimini Türkiye’den ve dünyadan önemli isimlerin katılımıyla tartışmaya açıyor.
New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) yıllık genel kurul toplantılarının gerçekleşeceği dönemde, darbe girişiminin inceleneceği, gerçek yönleriyle anlatılacağı ve Türkiye-ABD ilişkilerinin irdeleneceği ‘Türkiye’deki Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi’ başlıklı panel, ABD ve uluslararası medya temsilcileri, BM temsilcileri, akademisyenler, politika yapıcıları, büyükelçilikler ve uluslararası sivil toplum kuruluşu liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Moderatörlüğünü Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın yürüteceği panelin konuşmacıları ise ABD Kara Kuvvetleri Emekli Tuğgeneral Mark Kimmitt, GPI Fellow & Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi (BAUCESS) Direktörü Prof. Gülnur Aybet, Princeton Üniversitesi, Atatürk, Osmanlı ve Çağdaş Türkiye Çalışmaları Merkezi, Emeritus Prof. Heath Lowry, The German Marshall Fund of the US, Transatlantic Fellow Joshua Walker ve Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.