Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "TSE tüketicilerimize rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya sokmaktadır" dedi.TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yayınladığı...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "TSE tüketicilerimize rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya sokmaktadır" dedi.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Dünyada tüketici kavramı son yüzyılda önem kazanmış olmasına rağmen Anadolu coğrafyasında bu konuya ilişkin köklü gelenekler bulunmaktadır. 12’nci yüzyıldan itibaren Anadolu’da oldukça yaygın biçimde faaliyet gösteren Ahilik teşkilatının işleyişi esas olarak üretimin kalitesine ve imalattan tüketime belli standartların korunmasına dayanmaktaydı. 16. yüzyılda II. Bayezid devrine ait Bursa, İstanbul ve Edirne İhtisab Kanunnameleri ise dünyada bugünkü anlamda oluşturulan ilk yazılı standartlar olup, tüketici haklarını koruyan kanunlar olarak bilinmektedir. Ülkemizde 1985 yılından itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Tüketiciler Günü, bütün dünyada tüketici haklarının daha ileriye götürülmesi, bu haklara saygı gösterilmesi ve tüketici aleyhine uygulamalara karşı tüketicilerin bilinçlendirilmesi için önemli bir fırsattır" ifadelerini kullandı.
Türk Standardları Enstitüsü’nün temel görevlerinden birinin tüketicilerin ürün ve hizmet güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Korkmaz, "Enstitü bir yandan standardizasyon çalışmalarıyla üreticilere ürünlerinin ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğu için rehberlik etmekte, diğer yandan da belgelendirme çalışmaları ve TSE marka sistemiyle tüketicilere standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir ürünler sunulmasının teminatı olmaktadır. TSE tarafından belgelendirilen binlerce firmanın on binlerce ürünü üzerinde yer alan TSE markası, tüketiciler tarafından tanınmakta, bilinmekte, kalite ve güvenin garantisi olarak algılanmaktadır. Enstitü, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki hizmetleriyle geride bıraktığı 62 yılda elde ettiği bu güvenden güç alarak tüketicilerimize rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya sokmaktadır. Standartlar tüketicinin ürün hakkındaki beklentilerini karşılayan kurallardır. Bu beklentilerin üzerinde kalitede üretim yapıldığını gösteren TSE Yıldız/Çift Yıldız Belgesi, hizmet sektöründe tüketici memnuniyetinin en üst noktaya taşındığını ortaya koyan Müşteri Dostu Kuruluş (MDK)/ Müşteri Dostu Marka (MDM) Belgelendirmesi, tüketicilere yüksek kalitede ürün ve hizmet sunumunun garanti altına alındığını gösteren yeni belgelendirme modellerimizdir. MDK/MDM Belgelendirmesi TSE tarafından geliştirilerek Avrupa’ya ihraç edilmiştir" dedi.
Korkmaz, mesajında şunları kaydetti:
"Enstitümüz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerimizin beklentilerine daha iyi cevap verebilmek amacıyla, tüm hizmetlerini mevzuat hükümleri ve akreditasyon gerekleri çerçevesinde, ulusal/uluslararası standartlara ve müşteri şartlarına uygun olarak, tarafsızlık, güvenilirlik ve gizlilik ilkeleri doğrultusunda daha hızlı gerçekleştirilmeyi hedeflemektedir. Verdiği hizmetlerle hem tüketiciler hem üreticilerde kalite olgusunun yerleşmesini sağlayan Enstitü aynı zamanda tüketici haklarını da koruma altına almaktadır. TSE Belgesi taşıyan bir ürün ya da hizmetle ilgili herhangi bir hususta şikâyeti olan tüketicilerin web sayfamızdan (tse.org.tr) ya da 444 0 873 numaralı telefondan TSE’ye ulaşmaları mümkündür. TSE’ye iletilen şikâyet konuları üreticilere aktarılmakta ve şikâyetin giderilmesi sağlanmaktadır. TSE olarak ’yüksek kalite tek standardımız’ şiarıyla hizmetlerimizi sürdüreceğimizin altını çiziyor, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası’nı kutluyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.