Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

142 Bin 724 Dolmanın Yarısı Vatandaşa, Yarısı Da Doğudaki Güvenlik Güçlerine

Tokat’ta düzenlenen yemek yarışması öncesinde 60 kadın tarafından yaklaşık bir haftada sarılan 142 bin 724 yaprak dolmanın yarısı vatandaşa ikram edilirken, diğer yarısı da doğuda görev yapan güvenlik güçlerine gönderilecek.Tokat...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
142 Bin 724 Dolmanın Yarısı Vatandaşa, Yarısı Da Doğudaki Güvenlik Güçlerine
Tokat’ta düzenlenen yemek yarışması öncesinde 60 kadın tarafından yaklaşık bir haftada sarılan 142 bin 724 yaprak dolmanın yarısı vatandaşa ikram edilirken, diğer yarısı da doğuda görev yapan güvenlik güçlerine gönderilecek.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Tokat Kent Konseyi ve Türkiye Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu (Taspakon) tarafından 29-30 Nisan- 01 Mayıs 2016 tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası ile Tokat Mutfağı Yarışması başladı. Yarışma öncesinde ise yaklaşık bir hafta önce 60 bayan tarafından sarmaya başlanan 5 büyük kazan dolusu Aşevinde pişirildi. Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci, 80 bin olan yaprak dolma sarma rekorunu kırdıklarını ifade ederek, “Yaptığımız araştırmaya göre dünyada yapılmış olan yaprak dolma sayısı 80 bin. Biz Tokat olarak rekoru kırarak 142 bin 724 adet dolmayı sarmayı başardık. Bu çalışmamızı 60 kadın yaklaşık 6 günde 8-10 saat dolma sararak başardı. Bu dolmaların pişirilmesi ise 5-6 saat sürdü” diye konuştu.
KAZANLAR DOLUSU DOLMA KAPIŞILDI
Aşevinde dev kazanlarda pişirilen dolmalar Cumhuriyet Meydanı’na düzenlenen yarışma alanına getirildi. Tokat kebabı ustalarının özel fırınlarında pişirerek getirdiği kebap yarışması öncesinde dolmalar görücüye çıktı. Programda konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, hayatında ilk defa yaprak dolma sararak kazana attığını hatırlattı. Tokatlı kadınların 142 bin 724 dolmayı yaklaşık bir hafta süre içerisinde sardığını ifade eden Başkan Eroğlu, “Kendilerinden bin dolma daha sarmalarını isteyeceğiz ve 143 bin 724 sayısına ulaşıp rekor kırmış olacağız. İnşallah bir dünya rekoru olmuştur. Herhalde dünyanın hiçbir yerinde bu kadar dolma aynı anda doldurulmuş mudur bilmiyorum” dedi.
Başkan Eroğlu, 5 kazan dolusu dolmanın yarısını vatandaşlara ikram edeceklerini, diğer yarısını ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terörle mücadele eden polis ve askerlere göndereceklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kazanlar dolusu dolma vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar dolma almak için adeta bir birleri ile yarıştı. Kazanlar dolusu dolma kısa sürede bitti.
Öte yandan yöresel yemek yarışmasında ise jüri yarışmaya katılan ustaların özel kebap fırınlarda yaptığı Tokat kebaplarını değerlendirmeye aldı. Yarışmada dereceye girenler Pazar günü yapılacak olan törenle ödüllerini alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.