Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

140 torunlu 91’lik vatandaştan ‘Evet’e destek

Batman’ın Sason ilçesinde ikamet eden 140 torunlu 91 yaşındaki Seyfettin Basıç, 1960 ve 1980 darbelerine tanıklık ettiğini belirterek, “İnsanlar bu darbelerden ders alarak, referandumda ‘Evet’ oyu kullanmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Batman’ın Sason ilçesinde ikamet eden 140 torunlu 91 yaşındaki Seyfettin Basıç, 1960 ve 1980 darbelerine tanıklık ettiğini belirterek, “İnsanlar bu darbelerden ders alarak, referandumda ‘Evet’ oyu kullanmalı” dedi.

Batman’ın Sason ilçesinde iki evlilik yapan, 13 çocuğu ve 140 torunu bulunan 91 yaşındaki Seyfettin Basıç, vatandaşlara referandum ile ilgili çağrıda bulundu. Kendisinin 1960 ve 1980 darbelerini gördüğünü, Türkiye Cumhuriyetinin neredeyse tüm tarihine tanıklık ettiğini anlatan Basıç, “Mesela Adnan Menderes çok iyi bir insandı. İnönü zamanında bir referandum yapıldı. Bu referandumda ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ ile bizler kandırıldı. Ne olup, bittiğini anlamadan Adnan Menderes idam edildi. İnönü camileri kapattı, ezanları kaldırdı. Sason Camisi’nde ‘Tanrı uludur, tanrı uludur, tanrıdan başka tapınacak yok’ diye ezan okuttu. Huzur bırakmadı bizde. İstanbul’daki Ayasofya Camisi’ni hayvan yeri yapmıştı” dedi.

“Erdoğan gibisi gelmedi”

16 Nisan’da yapılacak referandumda herkesin “Evet” demesi gerektiğini ifade eden Basıç, “Anayasamızın değişip, Türkiye’nin daha iyi olması için bunu yapmalıyız. Erdoğan çocuklara, sakatlara, dul kadınlara, yaşlılara maaş bağlattı. Atatürk’ten bu yana Erdoğan gibisi gelmedi. Erdoğan vatanına, milletine bayrağına her şeye sahip çıkıyor” diye konuştu. İlk defa hastaneye gittiğini ve bir hafta yattığını dile getiren Basıç, şunları kaydetti:

“Eskiden ne doktor ne de hastane vardı. Eskiden hastalanırdık doktor falan yoktu. Lokman hekim arardık şifa bulmak için. Daha sonra yeşil kartı olmayana ilaç verilmiyordu. Şimdi hastalandığında ameliyat var, ilaç var, doktor var. Şimdi arasam ambulans da helikopter de gelir buraya. Bu vatan için Erdoğan’dan daha iyisi yok ama rahat durmuyorlar. Anayasa değişirse iyi olur. Ama yine Erdoğan’ın peşini bırakmayacaklar. Ben bu yaşıma geldim. Bu bolluğu hiçbir zaman görmedim. Kenan Evren bir gecede bütün Türkiye’yi ele geçirdi. Biz uyuyorduk, gece saat 10.30 gibi her kapıya asker dikti. Bütün dairelerin kapısının önüne asker bıraktı. Her yere el koydular. Ne kaymakam bıraktılar ne de bir yönetici. Bunlar bir daha yaşanmasın. Biz Erdoğan’ın arkasındayız ve daima ‘Evet’ diyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.