Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

14 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; üç bölücü...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda 14 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği ifade edilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 295 olduğu kaydedildi.
15 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 653 olduğu ifade edildi.
Şırnak’da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olduğu kaydedildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 256 olduğu belirtilen operasyonda, 16 el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedilerek, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 750 olduğu bildirildi.
Hakkari Yüksekova’da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir şahıs yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Bir Kaleşnikof piyade tüfeği ile bir av tüfeği ele geçirildiği kaydedilerek iki el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi.
Kars Kağızman’da icra edilen operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu teröristin silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği vurgulanarak
bir Biksi makineli tüfek ve 250 fişeği, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjörü ve 400 fişeği, bir RPG-7 roketatar ve üç mühimmatı, bir tabanca, bir el telsizi, dört sırt çantası ve üç uyku tulumunun ele geçirildiği kaydedildi.
Şırnak Uludere’de icra edilen operasyonda; bir Doçka uçaksavar silahı, bir Biksi makineli tüfeği, 200 adet fişeği, bir RPG-7 roketatar, 10 adet mühimmatı, 54 adet dinamit lokumu, 250 adet elektirikli fünye, 50 m kablo,
bir adet jeneratör, iki adet hilti, dört adet akü, bir güneş paneli, 100 kg akaryakıt, 1.250 Kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesinin ele geçirildiği ifade edildi.
Hakkari’de, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna el yapımı patlayıcı yerleştirildiğinin tespit edilmesi üzerine çıkan çatışmada; iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği, (biri ölü, diğeri ağır yaralı olarak silahları ile birlikte ele geçirilmiş) iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile iki el bombası ele geçirildiği belirtilerek tespit edilen iki el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.
Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen, Şırnak’da üç ve Hakkari Şemdinli’de bir olmak üzere toplam dört el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedildi.
Siirt Şirvan’da, alınan ihbar üzerine iki şahsın evlerinde yapılan aramalarda, bir Bixi makineli tüfek, bir yivli tüfek ve dört el bombası ele geçirildiği bildirildi.
Mardin Artuklu’da, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.
Şırnak Silopi’de, Irak kuzeyi bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan beş bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.
Ağrı Hamur’da, bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin yakalandığı ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.