Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13’üncü Eyüp Sultan Sempozyumu başladı

Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Eyüp Sultan Sempozyumu akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Yaşayan bir şehir olarak Eyüp’ konusunun işlendiği ilk oturumla başladı. Sempozyumun açılışında açıklamalarda...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eyüp Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Eyüp Sultan Sempozyumu akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Yaşayan bir şehir olarak Eyüp’ konusunun işlendiği ilk oturumla başladı. Sempozyumun açılışında açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Eyüp’ün sanatıyla, mimarisiyle, medeniyetiyle halen yaşayan canlı bir dokusu var” dedi.
Eyüp Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Eyüp Sultan Sempozyumu Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Yaşayan bir şehir olarak Eyüp’ konusunun işlendiği ilk oturumla start aldı. 25-26 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan ve geçtiğimiz yıl ‘Fetih’ konusunun ele alındığı sempozyumun bu yıl ki teması ise ‘Yaşam, Mimarı ve Estetik’ olarak belirlendi. Sempozyumda sosyal ve mimarı dokunun birincisi Eyüp odaklı, ikincisi de ideal çevre olmak üzere iki yönlü olarak ele alınıyor. Eyüp Tarihi Merkez Alan Yönetimi kapsamında yapılan çalışmaların masaya yatırıldığı ilk oturumun başkanlığını İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Asu Aksoy yaptı. Oturumda Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Yüksek Mimar Gülnur Kadayıfçı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Miras Korumu Müdürü İhsan İlze, yaptıkları yarım saatlik konuşmalar da Eyüp Sultanı ve yapılan çalışmaları anlattı.
“Eyüp’ün sanatıyla, mimarisiyle, medeniyetiyle halen yaşayan canlı bir dokusu var”
Eyüp Sultan Sempozyumunun açılışına katılarak açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesinin bu konuda özel bir misyonu var. Eyüp ilçesinin çok farklı olan medeniyetimizle, sanatımızla, kültürümüzle çok yoğun bir şekilde halen yaşayan canlı bir dokusu var. Biraz önce gezdiğim fotoğraf sergisinde gördüm ki, bundan 100 yıl önceki fotoğraflarla şimdiki fotoğraflarla çık az bir değişim var. Buda Eyüp’ün 100 yıl önceki haliyle kısmen de olsa varlığını devam ettiren bir mimariye sahip olduğunu gösteriyor. Bizimde bunları korumamız lazım” dedi.
“Eyüp Belediyesi olarak ‘Süreklilik Ödülünü’ 2’inci defa kazandık”
Eyüp Belediyesinin tarihi doku anlamında yeterliliğini kanıtladığını söyleyen Başkan Aydın, “Eyüp Belediyesi bu anlamda yeterliliğini kanıtlamıştır. Bu alanda yetişmiş ciddi arkadaşlarımız var ve bundan dolayı da Tarihi Kentler Birliğinin ‘Süreklilik Ödülü’ 2’nci defa kazandık. Süreklilik ödülü restorasyon anlamında, bunlara sahip çıkma anlamında belirli bir seviyeye gelerek bilgi ve birikime sahip olan belediyeler veriliyor. Eyüp Belediyesi bu anlamda 2’nci defa kazandı inşallah her sene kazanacağı” diye konuştu.
Eyüp Sultan Sempozyumu 25-26 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.