Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 yaşındaki kayıp Suriyeli çocuk için Fatih Belediyesi devrede

Fatih’te yaşayan ve ailesinin geçimini mendil satarak sağlayan 13 yaşındaki Suriyeli Kemal Ramadan’dan 5 gündür haber alınamıyor. Endişe içinde olan aileye yardım etmek ve çocuğun bulunmasına destek olmak amacıyla Fatih Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’te yaşayan ve ailesinin geçimini mendil satarak sağlayan 13 yaşındaki Suriyeli Kemal Ramadan’dan 5 gündür haber alınamıyor. Endişe içinde olan aileye yardım etmek ve çocuğun bulunmasına destek olmak amacıyla Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir aileyi ziyaret etti.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak 8 ay önce İstanbul’a gelen Ramadan ailesinin 3 çocuğu Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde bulunan derme çatma bir eve yerleşti. Babaları Suriye’deki iç savaşta şehit olan ve anneleri Hatay’da tedavi gören 3 kardeşin en büyüğü Esra’nın eşinin de Suriye’deki savaşta yaralandığı için Hatay’da tedavi gördüğü öğrenildi. 3’üncü çocuğu dünyaya gelen Esra’ya ve babasının Şam’daki patlamada şehit olduğunu gördüğü için akli dengesi bozulan Süleyman’a mendil satarak bakan 13 yaşındaki kardeşleri Kemal Ramadan, pazar günü Balat ve Karagümrük’te mendil satmak için evinden çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bunun üzerine komşuların yardımıyla güvenlik güçlerine haber veren abla, kardeşinin bulunmasını istiyor.
Olayı öğrenen Fatih Belediyesi, aileyi yalnız bırakmayarak çocuğu arama çalışmalarına destek verdi. Aileyi ziyaret eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, arama çalışmaları sonucunda çocuğun herhangi bir yerde bir kaydına ulaşılamadığını belirtti. Başkan Demir, 13 yaşındaki Kemal’in bir an önce bulunması için gerekli desteği vereceklerini de ifade etti.
“Paris’te birisi ölse bu cinayettir ama doğuda 50 bin insan boğazlanırsa bu sadece bir meseledir”
Türkiye’de birçok Suriyeli’nin misafir edildiğini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Suriyeli ailenin 13 yaşındaki küçük oğlu Balat ve Karagümrük’te mendil satarak ailenin geçimini sağlıyordu. Pazar günü akşam saatinden itibaren küçük oğlundan haber yok. Polislerle yaptığımız çalışmalar sonrasında çocuğun herhangi bir kaydının olmadığı görüldü. Ben burada Victor Hugo’nun 200 yıl önce söylediği sözü söylemek isterim. Çünkü görüyoruz ki o zaman söylenen sözler Batı’nın gözünde hala devam ediyor. O sözde, ‘Paris’te birisi ölse bu cinayettir ama doğuda 50 bin insan boğazlanırsa bu sadece bir meseledir’. Bence Batı bu olaya basit bir olay olarak yaklaşıyor ama bu bizim insanlık borcumuzdur” dedi.
“Kemal ailenin tek geçim kaynağı ve sigortasıydı”
Suriyeli aileye yardım eden öğretmen Mehmet Kansu ise, “Kemal 5 gün öncesine kadar ailenin tek geçim kaynağı ve sigortasıdır. Kemal mendil ve su satarak ailenin geçimini sağlıyordu. Çocuğun kayıp olduğu bugün 5’inci gün oldu. 13 yaşında, gayet güleç yüzlü ve sevecen yüzlü ve devamlı aileyle ilgilenen bir çocuktu. Devamlı olarak bu civarda satış yapıyordu. Bir hafta öncesinde kimden dayak yemiş bilmiyoruz. Sorduğumda olsun abi önemli değil deyip geçiştirdi” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.