Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 Farklı Ülkeden Katılımla Açılış

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), 13 farklı ülkeden gelen üst düzey katılımcılarla yeni binasının açılışını yaptı.Eyüp Defterdar Mahallesi’nde bulunan yeni binanın açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), 13 farklı ülkeden gelen üst düzey katılımcılarla yeni binasının açılışını yaptı.
Eyüp Defterdar Mahallesi’nde bulunan yeni binanın açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı’nın, yanı sıra farklı ülkelerin üst düzey üniversite ve STK yetkilileri katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Sudan Uluslararası Öğrenciler Derneği Başkanı Abdalla Makki Sadık, bu tür çalışmaların önemine değindi. Türkiye’nin bu konuda büyük atılımlar yaptığını belirten Sadık, “Türk devleti ve milletinden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
Hindistan İslami Gençlik Cemaati Başkanı Yusuf Al Husaini ise, Müslüman ülkeler arasında kurulacak bu tür bağlantıların çok önemli olduğunu dile getirdi.
Milletvekili Ravza Kavakçı, programda hazır bulunan Kuzey Teksas İslam Derneği Başkanı olan babası Yusuf Ziya Kavakçı’nın yıllar önce yurtdışından birkaç misafir öğrenci getirerek bu işlere öncülük edenlerden olduğunu belirtti. Türkiye’nin uluslararası öğrencilere son yıllarda daha fazla önem gösterdiğini söyleyen Kavakçı, UDEF’e bu konudaki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.
UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ise, 2004 yılında SADER ile başlayan çalışmalarının bugün UDEF çatısı altında birleştiğini söyledi. Bolat, “UDEF, 14 Aralık 2012’de 11 dernek tarafından kurulmuştur. Hedef kitlesi Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler olan üye derneklerimiz kısa zamanda 42 şehirde 52 sayısına ulaşmıştır” dedi.
Yaklaşık 20 bin uluslararası öğrenciye hitap ettiklerini dile getiren Bolat, çalışmalarına aynı ciddiyetle devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından hep birlikte kurdele kesen davetliler, ardından derneğin yeni binasını gezdi. Verilen ikramların ardından program sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.