Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12’nci Tarihi Yarımada Fatih Balık Festivali başlıyor

24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “12. Tarihi Yarımada Balık Festivali”nde vatandaşlara binlerce balık ikram edilecek. Festivalin ikinci gününde ise oltayla balık tutma yarışması yapılacak.Balıkçılığın gelişimine katkı...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “12. Tarihi Yarımada Balık Festivali”nde vatandaşlara binlerce balık ikram edilecek. Festivalin ikinci gününde ise oltayla balık tutma yarışması yapılacak.
Balıkçılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, her yıl balık sezonunun başlamasıyla, Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği (KUMDER) işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl on ikincisi gerçekleştirilecek festival, her yıl olduğu gibi yine Kumkapı Meydanı ve Galata Köprüsü üzerinde olacak.
Fatih Belediyesi ve KUMDER tarafından 24-25 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “12. Tarihi Yarımada Balık Festivali”nde binlerce balık ekmek ikram edilecek, oltayla balık tutma yarışları yapılacak, renkli etkinlikler düzenlenecek.
İlk gün Kumkapı’da vatandaşlara balık ekmek dağıtılacak
Festival korteji, 24 Eylül Cumartesi günü saat 11.00’da Sultanahmet Meydanı’ndaki Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası önünden hareket ederek, İBB Bandosu eşliğinde Kumkapı Meydanı’na yürüyecek. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in açılış konuşmasıyla başlayacak program, Kumkapı Meydanı’na kurulacak ızgaralarda pişen balıkların ikramıyla devam edecek. Festival boyunca 8 bin uskumru, 4 bin palamut, 2 bin 500 istavrit tava, 3 bin balık böreği, 4 bin balık köftesi, 2 bin porsiyon kalamar tava, 2 bin 500 porsiyon hamsi tava, 5 bin midye tava konuklara ikram edilecek.
Ayrıca kurulacak stantlarda midye tava, balık köfte, kalamar , limonata ve şalgam suyu soğuk çay dağıtılacak. Sahne etkinlikleri, aktiviteler ve gösterilerle katılımcılar keyifli bir gün geçirecek.
İkinci gün oltayla balık tutma yarışması
“12’nci Tarihi Yarımada Balık Festivali” kapsamında 25 Eylül Pazar günü oltayla balık tutma yarışması yapılacak. Balıkçılar, saat 08.00’da Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le birlikte oltalarını Yeni Galata Köprüsü’nden Haliç’in sularına sallayacak. 4 saat içinde en çok balığı tutan yarışmacılara ödülleri düzenlenecek törenle verilecek. Festival balık ekmek dağıtımıyla sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.