Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

11 Mayıs Şehitler Derneği törenle açıldı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için kurulan 11 Mayıs Şehitler Derneği törenle açıldı.Tören, saygı duruşu ile başladı ve İstiklal Marşı...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te meydana gelen 2 ayrı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için kurulan 11 Mayıs Şehitler Derneği törenle açıldı.
Tören, saygı duruşu ile başladı ve İstiklal Marşı okundu. Kur’an tilavetinden sonra saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.
11 Mayıs Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, açılışta yaptığı konuşmada, 11 Mayıs’ta yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak ve onları unutturmamak için dernek kurduklarını belirterek, amaçlarının şehit yakınları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayarak ailelere destek olmak ve 11 Mayıs’ı asla unutturmamak olduğunu söyledi.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise 11 Mayıs’taki bombalı saldırının Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin attıkları ilk adım olduğunu ancak her defasında hedeflerine ulaşamadıklarını belirterek, “11 Mayıs’ta 53 canımız gitti. O günleri unutmadık, unutturmayacağız. Bu olayları yapanların tek düşünceleri ilçemizi, Türkiye’yi karıştırmaktı. Ama Reyhanlı halkı bu oyuna gelmedi. Birlik ve beraberlik içerisinde en zor günleri atlattık. Fesat ve kışkırtmaya gelmedik, ilçemize, ülkemize sahip çıktık. Türkiye’de bir şeyler oluyordu. İlki Reyhanlı’da yapıldı. Ülkemizi karıştırmak için bombalı saldırı, arkasından Gezi Olayları, ondan sonra 15 Temmuz darbe girişimi yapıldı. İlk tecrübe olarak seçtikleri Reyhanlı’dan sonraki tüm girişimlerinde başarılı olamadılar, çünkü siz bu ülkeye sahip çıktınız” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi de, acıların paylaşıldıkça hafiflediğini, sevinçlerin paylaşıldıkça çoğaldığını ifade ederek, "11 Mayıs günü kaybettiğimiz şehitlerimizin, ailelerimizin acısını dindirmek için buradayız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız. Sizler bizim emanetimizsiniz, gözümüzle başımızın üzerinde yeriniz vardır. Her zaman yanınızdayız" diye konuştu.
MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kaymakam Tuncay Dursun ise yaptıkları konuşmalarında tüm şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını ifade ettiler. İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın dua okumasının ardından derneğin açılışı yapıldı.
Şehit ve olay gününe ait fotoğrafların yer aldığı dernek binasının açılışında hayatını kaybedenlerin ismi okunurken, şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’te belediye binası yanı ve PTT binası önündeki araçla yapılan her iki bombalı saldırıda 53 kişi hayatını kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.