Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10’uncu yılında 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor

Siirt’te Beden Eğitimi Öğretmeni olan Muhammed Abdulkadir Ataker, kendi adına kurduğu "3M2H" isminde ailesini simgeleyen spor kulübü ile Türkiye’nin tüm üniversitesine öğrenci yetiştiriyor.5 yıl önce Türkiye derecesi yaparak Dicle Üniversitesi...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te Beden Eğitimi Öğretmeni olan Muhammed Abdulkadir Ataker, kendi adına kurduğu "3M2H" isminde ailesini simgeleyen spor kulübü ile Türkiye’nin tüm üniversitesine öğrenci yetiştiriyor.
5 yıl önce Türkiye derecesi yaparak Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümünü kazanan Ataker, o dönem kendi adına bir spor kulübü kurarak, Siirt’in kenar mahallelerinde topladığı öğrencileri Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümlerine kazandırdı. 5 yılda 200’ün üzerinde öğrenciyi kendi imkanlarıyla üniversiteye kazandırdığını ve bunların içinde birçoğunun mezun olarak öğretmenliğe başladığını, bir kısmının halen üniversite okuduğunu aktaran Ataker, takımının 10’uncu yılında üniversiteye kazandıracağı öğrenci sayısının 500 öğrenciyi bulmasını hedefliyor. Ataker, "BESYO’ya hazırlık için 5 yıl önce kurduğumuz kulübün hedeflerini büyüterek 16 ayrı branşta takım kurarak Türkiye’de adından söz ettirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız maddi durumu iyi olmayan başarılı gençleri kulübümüz bünyesinde yetiştirerek Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitenin BESYO bölümlerine kazandırmaktır. Bu yıl toplam 95 öğrenciyi günde 3 saat antrenmanla hazırlıyoruz. Yoğun bir talep var. Son 5 yıl içinde 200 öğrenciyi üniversiteli yaptık. Bunların içinde birçoğu şu an yeni yeni öğretmenliğe başladı. Hedefimiz takımımızın 10. yılında üniversitelere kazandıracağımız öğrenci sayısının 500’e ulaşmasıdır" dedi.
Ataker, bu yıl çeşitli üniversitelere toplam 79 öğrenci kazandırırken, 10’uncu yılında 500 öğrenciye ulaşmayı hedeflediğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.