Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10’uncu Sahaf Festivali Taksim Meydanı’nda başladı

Beyoğlu Hareketleniyor Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden biri olan Sahaf Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda yapıldı. Açılışa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çiçeği burnunda Fransa...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu Hareketleniyor Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden biri olan Sahaf Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda yapıldı. Açılışa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra çiçeği burnunda Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter da katıldı.
Beyoğlu’nda 50 gün sürecek olan ’Beyoğlu Hareketleniyor’ Festivali kapsamında düzenlenen yedi festivalden biri olan Beyoğlu Sahaf Festivali’nin açılışı Taksim Meydanı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, göreve yeni başlayan Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Demircan ve beraberindeki heyet, kurdeleyi keserek festivalin açılışını yaptı. Ardından Başkan Demircan ve protokol üyeleri Türkiye’nin dört bir yanından gelen sahafların stantlarını gezdi. Başkan Demircan, sahaflarla bol bol sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
10’uncu kez vatandaşlarla buluşan Sahaf Festivali’inde on binlerce kitap, okuyucunun beğenisine sunuluyor. İstanbul ve Türkiye’nin değişik illerinden 70 sahafın katıldığı festivalde; asırlık kitapların yanı sıra, tarihe tanıklık eden dergiler, eski fotoğraflar, film ve tiyatro afişleri, nadide levhalar, mektuplar, kartpostallar da stantlardaki yerini aldı. Kitap meraklılarını buluşturan festival, 6 Kasım tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.
"İstanbul’un özeti Beyoğlu’dur"
Sahaf Festivali’nin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Biz kitapları ve sahafı ön plana çıkartmak için 10 sene önce bu geleneği başlattık. Kültür tarihimiz, imparatorluklar, yaşanmışlıklar düşünüldüğünde Cumhuriyet tarihinin şekillendiği, kalbinin attığı merkez Beyoğlu. Çünkü İstanbul’un özeti Beyoğlu’dur dolayısıyla Beyoğlu’nda kültür adına yapılan her şey ilgi çekicidir, anlamlıdır. Hep ilkler burada yaşamış, burada üremiş dolayısıyla kitaplar ve kitapçılık da buradaydı. Bu tarihi doku içinde yine tarihe kitaplar üzerinden dokunmanın heyecanı başka" dedi.
Çiçeği burnunda Başkonsolos Beyoğlu Sahaf Festivali’nde
Sahaf Festivali’nin açılışına gelen ve Taksim Meydanı’ndaki ortamı çok beğendiğini ifade eden Fransa İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, "İstanbul’un merkezlerinden biri her zaman kültüre önem veren bir semt Beyoğlu. Taksim’de sahafların bir araya getirilmesi bence çok iyi bir şey. Yaşar Kemal’i çok okudum ve sevdim, genç yazarlar da var Elif Şafak Fransa’da çok tanınmış ve seviliyor. Orhan Veli’yi ve şiirleri de çok seviyorum" diye konuştu.
"İnsanların kitabı ve sahafı tanıması için büyük bir imkan"
Festivale birçok türden kitabın bulunduğu standıyla katılan Mehmet Ağarkuş, "On yıldır katılıyorum, büyük bir coşku içerisindeyiz. Öncelikle Beyoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz, bize bu imkanları sunduğu için insanların kitabı ve sahafı tanıması için büyük bir imkan" şeklinde konuştu.
Açılış, sahaflardan oluşan koronun Türk müziğinde yer etmiş şarkıları seslendirmesi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.