Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

107 yıllık kilim dokuma makinesiyle mesleğini yaşatmaya çalıyor

Kütahyalı esnaf Veli Akkan, 107 yıllık makinesiyle yok olmaya yüz tutmuş kilim dokuma mesleğini yaşatmaya çalıyor.Balıklı Mahallesi Mollabey Caddesi üzerinde 54 yıldır dokumacılık mesleğini icra eden Veli Akkan, müşterilerinin getirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahyalı esnaf Veli Akkan, 107 yıllık makinesiyle yok olmaya yüz tutmuş kilim dokuma mesleğini yaşatmaya çalıyor.
Balıklı Mahallesi Mollabey Caddesi üzerinde 54 yıldır dokumacılık mesleğini icra eden Veli Akkan, müşterilerinin getirdiği yün kazakları söküp, cüzi bir para karşılığı kilim ve yolluk olarak tekrar ekonomiye kazandırıyor.
Eski kazaklardan çeşitli ebatlarda kilim ve yolluk dokuduğunu belirten Akkan, "Yaklaşık 48 yıldır dokumacılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Kilim ve halı dokuyarak bugünlere geldim. Son birkaç yıl içinde giyilmeyen kazakları söküp, ip haline getirerek, kilim ve yolluk dokuyorum. Bunun dışında kumaşları da ayırmak suretiyle kilim dokumakta kullanıyorum. Bilhassa eski kazakları getirip, yolluk veya kilim dokutan müşterilerim çoğunlukta. 1 metrekarelik yolluğu 7 TL’ye dokuyorum" dedi.
Dokumacılığın baba mesleği olduğunu ifade eden Akkan, "İş yerimdeki dokuma makinesi tam 107 yıldır çalışıyor. Dokumacılık benim baba mesleğim. Babamdan sonra mesleği ben 54 yıldır sürdürüyorum. Dokuma makinesi tam 107 yıllık. Makine küçük arızaların dışında adeta yıllara meydan okuyor. Bu makineyi daha uzun yıllar kullanacağımı tahmin ediyorum" diye konuştu.
Akkan, kilim ve yolluk dokumacılığına ilgi duyanlara sanatını öğretmek istediğini ve bunun için herkese kapısının açık olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.