Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu sona erdi

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eti Eski Fabrikası’nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.Hayatını kaybeden Ali Rıza Karık’ın anısına gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 21:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, Eti Eski Fabrikası’nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.
Hayatını kaybeden Ali Rıza Karık’ın anısına gerçekleştirilen sempozyumda, 15 gün boyunca farklı ülkelerden 10 sanatçı tarafından 25 eser üretildi. Sempozyumun kapanış törenine Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra sanatseverler ve davetliler katıldı.
“Bu sempozyumda 10 sanatçıdan 25 eser çıktı”
Kapanış töreninde 15 gün süren sempozyum hakkında bilgiler veren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sempozyumun bu yıl çok verimli geçtiğine dikkat çekti. Ataç, "Bu sempozyum çok verimli geçti. Neden böyle diyorum? Çünkü 10 sanatçı 25 eser çıkardı. Normalde 10 eser çıkması gerekirken, 25 eser çıktı. Bu da sempozyumun ne kadar verimli gittiğini gerçekten gösteriyor. Şimdi 25 eser bu sempozyumda, 105 eser de daha önceden vardı tam 130 pişmiş toprak heykel Tepebaşı’nın yeşil alanlarında, parklarında yer alıyor. Gerçekten bütün kentlerde özenilecek bir durum. Ben zannetmiyorum ki bir kentte 10-15 tane heykel olsun ama bu büyük bir çabayla Tepebaşı bölgesinde 130’lara çıktı bu sene" dedi.
"Eserler Tepebaşı bölgesine yerleştirildi"
Yapılan eserlerin Tepebaşı’nın çeşitli yerlerine konulduğunu dile getiren Ataç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tabii biz sempozyumu 3 ayaklı olarak her zaman telaffuz ediyorduk. Sanat, sektör ve bilimsellik var. Bu sene 38 sempozyum bildirisi, Uluslararası Hakem ve Bilim Komitesi tarafından kabul edildi. Bu da sempozyumun bilimsel ayağına farklı bir bakış oluyor. Yani uluslararası bir özelliği taşıyor. Yani gün geçtikçe, seneler geçtikçe, sayı arttıkça uluslararası pişmiş toprağın değeri çok daha iyi anlaşılıyor. Kentimizde de öyle her yıl izliyoruz, katılım daha artarak gidiyor. Eserler konuldu bile. Bu süratli çalışma, erken işleri toparlama oldu. 10 sanatçı 25 eser yaptıysa, neredeyse kişi başı 2 eserden fazlası geliyor. Bunları hemen fırından çıktıktan sonra ilk geldiklerinde sanatçılar yer tespiti yapıyor.”
Daha önceki yıllarda seramik müzesi heykeli hayali kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Bilgehan Uzuner ise, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu sayesinde bu fikrinin hayata geçirildiğini belirtti.
Konuşmaların ardından sempozyuma katılan sanatçılara, onlara yardım eden asistan öğrencilere ve sponsorlara plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.