Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Genelkurmay Başkanlığı Nusaybin ve Şırnak’ta devam eden operasyonlarda 10 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanlığı Nusaybin ve Şırnak’ta devam eden operasyonlarda 10 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği belirtilerek toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 371 olduğu kaydedildi.
Bir Kaleşnikof piyade tüfeği, beş şarjörü ve 149 fişeği, iki el bombası, iki küçük telsiz ve bir dürbün ele geçirilen operasyonda, 23 el yapımı patlayıcı imha edildiği vurgulanarak toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 884 olduğu ifade edildi.
Şırnak’ta devam eden operasyonda, altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği ifade edilerek toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 361 olduğu bildirildi.
Bir av tüfeği ve 11 fişeği ele geçirilen operasyonda, yedi el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedilerek toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 950 olduğu ifade edildi.
Şanlıurfa Ceylanpınar’da, kara yolu kenarına gizlenmiş 15 kg (TNT) patlayıcı madde ve 480 Bixi makineli tüfek fişeği ele geçirildiği bildirildi.
Siirt’te, Gökçebağ Beldesi İlköğretim Okulu bölgesinde vatandaşların ihbarı üzerine yapılan aramada, ayrı ayrı 83 düdüklü tencere içerisine hazırlanmış toplam 700 kg el yapımı patlayıcının (amonyum nitrat) ele geçirilerek imha edildiği kaydedildi.
Batman’da bir, Şanlıurfa’da üç, Hakkâri’de bir, Siirt’te iki, Antalya’da bir ve Ağrı’da bir olmak üzere toplam dokuz bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 60 fişeği ile bir çalıntı aracın ele geçirildiği belirtildi.
Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan, Gara, Hakurk, Zap, Kandil ve Metina ile Hakkari bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzilerinin imha edildiği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.