Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Divan-ı Hikmet Sohbetleri

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, “Biz arzu ediyoruz ki Hoca Ahmet Yesevi misyonu devam etsin. Yeni Yeseviler ve onun takipçisi olan Mevlanalar, Yunus Emreler gibi değerli kişiler bundan sonra da yetişsin, bunu arzu ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, “Biz arzu ediyoruz ki Hoca Ahmet Yesevi misyonu devam etsin. Yeni Yeseviler ve onun takipçisi olan Mevlanalar, Yunus Emreler gibi değerli kişiler bundan sonra da yetişsin, bunu arzu ediyoruz” dedi.

UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı anısına düzenlenen Divan-ı Hikmet Sohbetleri’nin 10’uncusu TİKA bünyesinde gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Güngör katıldı. Programda Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş da bulundu.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, sohbet öncesi yaptığı konuşmada Divan-ı Hikmet Sohbetleri’nin bugün itibari ile 10’uncusunun gerçekleştirildiğini kaydederek, “Biz birkaç yarışma da düzenlemiştik. Bu faaliyetler kapsamında bunlardan birkaç tanesi geçen yıl düzenlenen Ahmet Yesevi konulu beste yarışmasıydı. 187 müracaat oldu. Bu müracaatları değerlendirdik. İlk 3 kişiye ve 4 mansiyon olmak üzere toplam 7 ödül verdik. TİKA destekli bu faaliyetimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

“Yesevi Hazretleri demek aşk demek”

Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nın da sonuçlandığını hatırlatarak, “Liseler arası kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren her iki branşta toplam 10 öğrencimize ödülleri takdim edeceğiz. Öğrencilerimize böyle bir faaliyete katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim için önemli. Biz arzu ediyoruz ki Hoca Ahmet Yesevi misyonu devam etsin. Yeni Yeseviler ve onun takipçisi olan Mevlanalar, Yunus Emreler gibi değerli kişiler bundan sonra da yetişsin, bunu arzu ediyoruz. Bugün aynı zamanda da belki kapitalizmin bir oyunu Sevgililer Günü, geçen sohbetimizde de burada espri olmuştu. Tabi ki Yesevi Hazretleri demek aşk demek. Çünkü o Divan-ı Hikmet’inde diyor ki; ‘Dertsiz insan, insan değil, bunu anla. Aşksız insan hayvan cinsi bunu dinle.’ Yesevi Hazretleri’nin olduğu yerde tabi ki aşk ve sevgi konuşulur. Buradaki kasıt ilahi olan aşk, mecazi ya da beşeri aşk değil” şeklinde konuştu.

Bir sonraki programın ise 14 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Yıldız, program konuğunun Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akkuş olacağını sözlerine ekledi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Güngör ise konuşmasında 14 Şubat Sevgililer Günü’ne değinerek, “Özellikle son yıllarda ülkemizde daha da revaç olduğu, yılbaşı ve benzeri günlerde çılgın bir alışveriş ve tüketim hareketi oluyor. Senede bir defa gündeme taşınan bu şeyler de içi boşaltılan kavramlar. Aşk çok yüce bir kavram. Aşkın yüceliğini gerçek aşıkların mesajlarını, hayatlarını okuduğumuz zaman görebiliyoruz” dedi.

Hoca Ahmet Yesevi Şiir ve Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Şiir dalında birincilik ödülü Galip Han Balcı, ikincilik Beyza Temizöz, üçüncülük ödülü ise Barış Sağmak’a; kompozisyon dalında birincilik ödülü Hilal Demirhan, ikincilik Rumeysa Zengin, üçüncülük ödülü de Banu Gürkan’a verildi. Yarışmaya 42 ilden 180 başvuru yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.