Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Nisan Şakası İçin ’Ölüm’ Anonsu Yaptırdı

Adana’nın Kozan ilçesinde bir genç, 1 Nisan şakası yapmak için belediye hoparlöründen "öldüğünü" anons ettirdi. Anneannesi baygınlık geçiren genç, kayıplara karıştı.Edinilen bilgiye göre, Tavşantepe Mahallesi 24 Kasım Evleri’nde...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’nın Kozan ilçesinde bir genç, 1 Nisan şakası yapmak için belediye hoparlöründen "öldüğünü" anons ettirdi. Anneannesi baygınlık geçiren genç, kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, Tavşantepe Mahallesi 24 Kasım Evleri’nde oturan 25 yaşındaki Erdi Sarıboğa, sabah Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne gelerek "Ağabeyim öldü salasını verdirip anons ettireceğim" dedi. Belediye yetkilileri ise öldüğü iddia edilen şahısın kimlik fotokopisini alarak anons yaptılar. Anonsta "24 Kasım Evleri’nde oturan Veli Dağlı’nın torunu Yılmaz Sarıboğa’nın oğlu Erdi Sarıboğa vefat etmiştir. Cenazesi bugün saat 11.00’de 24 Kasım Evleri’nden alınarak Kozan Mezarlığı’nda defnedilecek" denildi.
Anonsu duyan yakınları apar topar 24 Kasım Evleri’ne gittiler. Eve gelen yakınları ve komşularını karşılarında gören Erdi Sarıboğa’nın anneannesi Emine Sarıboğa baygınlık geçirdi. Yakınları eve gelince Erdi’nin 1 Nisan şakası yaptığı ortaya çıktı.
Yakınları, "Önce çok üzüldük, daha gencecik dedik, ama evlerine gittiğimizde ölmediğini duyunca ve 1 Nisan şakası olduğunun duyunca sevindik. Şakaya kurban gittiğimizi öğrendiğimizde de yüzümüzde hafif bir tebessüm oluştu. Neyse ki hayatta" dediler.
Öte yandan, Kozan Belediyesi’nin resmi web sitesinden de öldüğüne dair ölüm ilanı yayınlanırken, Belediye Başkanı Musa Öztürk tarafından başsağlığı dilendi. Ölümün gerçek olmadığı anlaşılınca da başsağlığı ilanı geri kaldırıldı.
Erdi Sarıboğa’ya arkadaşları tarafından ’senin hiç sevenin yok’ demeleri üzerine 1 Nisan’ı da bahane ederek böyle bir olaya başvurduğu öğrenildi.
Olayın ardından Erdi Sarıboğa’nın kenti terk ettiği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.