Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 metre 70 santim uzunluğunda, 14 kilo ağırlığında pastırma yaptılar

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nun işlettiği et ürünleri firmasında sergilenen 1 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 14 kilo 300 gram ağırlığındaki pastırma, görenlerin ilgisini çekiyor.Sivas’ta faaliyet gösteren...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nun işlettiği et ürünleri firmasında sergilenen 1 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 14 kilo 300 gram ağırlığındaki pastırma, görenlerin ilgisini çekiyor.
Sivas’ta faaliyet gösteren bir firma, 29 kilo etten 1 metre 70 santimetre uzunluğunda ve 14 kilo 300 gram ağırlığında pastırma yaptı. Et ve et ürünleri satan firmada sergilen pastırmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Pastırmanın öz vatanının Kayseri diye bilindiğini ancak pastırmanın çıkış yerinin Sivas olduğunu savunan Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Pastırmayı Sivaslılar patronluğunu ise Kayserili ve Afyonlular yapıyordu. Artık bu değişti. Sivaslılar da artık patronluk yapıyor. Yapmış olduğumuz pastırmamız kendi fabrikamızda üretildi. Kendi çiftliğimizde üretilen bir hayvanın pastırması sırt antrikot diyoruz buna. Ağırlığı 14 kilo 300 gram, boyu da 170 santimetre, benden 2 santim de uzun. Biz bunu iki, üç gün daha sergileyip halkımıza arz edeceğiz" dedi.
Yıllardır et ve et ürünleri işiyle uğraştığını ifade eden Hastaoğlu, "Ben şimdiye kadar bu uzunlukta pastırma görmedim. 9 ve 10 kilo civarlarında olanını biliyorum ama 10 kiloyu geçtiğini hiç görmedim. Bu hayvanımız bir ton 40 kilo ağırlığındaydı. Son günlerde rahatsızlanınca 980 kiloya düştü. 580 kilo et ağırlığı varken kesimini yaptık ve bu ürünümüz ortaya çıktı" diye konuştu.
14 kilo 300 gram ağırlığındaki pastırmanın değerinin bin lira olduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.