Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs’ta Gökyüzü Renklendi

Menderes Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 7. Geleneksel Uçurtma Şenliği ile kutladı. Özdere Gençlik Parkı’nda belediye tarafından dağıtılan 3 bin 500 uçurtma ile gökyüzü rengarenk oldu.Menderes Belediyesi tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Menderes Belediyesi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 7. Geleneksel Uçurtma Şenliği ile kutladı. Özdere Gençlik Parkı’nda belediye tarafından dağıtılan 3 bin 500 uçurtma ile gökyüzü rengarenk oldu.
Menderes Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, Özdere Gençlik Parkı’nda kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne denk getirilen şenlikte, belediye tarafından gökyüzüne bırakılmak üzere 3 bin 500 uçurtma dağıtıldı. Şenlik alanında, belediye işçileri aileleri ile birlikte keyifli bir gün geçirirken, Menderesli vatandaşlar da şenlik alanına akın etti. Çocuklar kah uçurtma uçurdu, kah Menderes Belediyesi tarafından kurulan oyun parkurlarında oyun oynadı. Uçurtma şenliğinin tadını yalnız çocuklar çıkarmadı. Büyükler de uçurtmalarını gökyüzüne bırakarak çocukluklarını yaşadı.
“KAVGA DÖVÜŞ YERİNE EĞLENEREK KUTLUYORUZ”
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, şenlik alanında Mendereslilerle bir araya geldi. Ustalıkla uçurtma uçuran Başkan Soylu, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı uçurtma şenliği ile birlikte özdeşleştirdik. Sokaklara dökülüp provokatif eylemler yapmak yerine, kavga dövüş yerine işçilerimizle, onların çocuklarıyla uçurtma şenliğinde eğlenerek bayramı kutluyoruz. Binlerce insan mutlu, huzurlu bir şekilde aileleriyle 1 Mayıs’ı kutluyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı sokaklarda eylemler yaparak kutlamak yerine bizim yaptığımız etkinliğin Türkiye’ye örnek olmasını istiyorum. 1 Mayıs’ta sokağa dökülmekle, pankart açmakla ‘biz işçinin yanındayız’ demekle olmuyor. Bunu icraata dökmek gerekiyor” dedi.
“İŞÇİMİZ HUZURLU”
Seçimi kazandıklarında 350 işçisinin 30 metrelik barakanın içinde olduğunu, işçilerin duş alacağı, giyineceği, çay içeceği bir alanının olmadığını hatırlatan Soylu, “Bugün bizim işçimiz İzmir’in en lüks çalışma ortamına sahip. İşçimiz huzurlu. İşçiyi zam için kapısında bekletip bugün sokaklarda bağıranlardan değiliz. İşçimizin hiçbir isteğini ikiletmedik. En yüksek maaşı ödeyen belediyeyiz. 1 Mayıs’ta işçinin alın teri üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. İşçiye gereken hakları versinler, seçim öncesinde işçiyi tehdit edip bugün sokağa dökülmesinler. Bugün başkanıyla, işçisiyle memuruyla bütün ekibimiz 1 Mayıs’ı burada kutluyoruz” diye konuştu.
Menderes Belediyesi 7. Geleneksel Uçurtma Şenliği’nde, Özdere Oğan Timinci İlkokulu Ritim Grubu ile Menderes Belediyesi Jimnastik Grubu dans gösterileri sergilerken, çocuklar ve aileleri Menderes Belediyesi’ne teşekkür ederek keyifli bir gün geçirdiklerini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.