Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs’ta Bakırköy’e 500 Bin Kişinin Gelmesi Planlanıyor

1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs için hükümet ile sendikaların uzlaşma sağlamasının ardından kutlamaların yapılacağı Bakırköy pazar yerinde inceleme yaptı.İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları için hükümet ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs için hükümet ile sendikaların uzlaşma sağlamasının ardından kutlamaların yapılacağı Bakırköy pazar yerinde inceleme yaptı.
İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları için hükümet ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB, siyasi partiler ve kitle örgütü temsilcileri Bakırköy pazar yerinde ortak karar almıştı. Kararın açıklanmasının ardından 1 Mayıs Tertip Komitesi Bakırköy pazar yerinde inceleme yaptı. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu öncülüğünde alanda inceleme yapan heyet, sahne ve teknik ekipman için kullanılacak alanı belirledi.
“500 BİN KİŞİ BEKLENİYOR”
1 Mayıs Tertip Komitesi Teknik Sorumlusu Mesut Kılıç incelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sahnenin ve tekniğin kurulacağı yeri netleştirdiklerini ifade eden Kılıç, önceki organizasyonlarda alanın sağına kurulan sahnenin 1 Mayıs için pazar yerinin ortasına kurulacağını açıkladı.
1 Mayıs kutlamaları için kalabalık bir kitlenin beklenildiğini söyleyen Kılıç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “400-500 bin kişi bekleniyor. Bu anlamda sahneyi alanı ortalayacak şekilde kurmaya karar verdik. Cumartesi günü sabah saat 8’de çalışma başlayacak. Şu anda son hazırlıklar tamamlandı ve cumartesi akşamı 8’de bitirmeyi planlıyoruz. Pazar sabahına her şeyin hazır olması için çalışmalarımız devam ediyor.”
“TEK DÜŞÜNCEMİZ HER ŞEYİN İYİ GEÇMESİ”
Kılıç, ayrıca Bakırköy pazar yeri için yabancı olmadıklarını söyledi. Alanda daha önce seçim ve seçim sonrası bazı etkinlikler düzenlediklerini hatırlatan Kılıç, “Ama Taksim’i düşündüğümüzde farklı bir alan. Taksim giriş kolları ve tekniği anlamında da farklı bir yer. Taksim’de 3 yıl 1 Mayıs kutlandı. Orası kitlelerin daha yoğun geleceği bir yer. Burada da herkesi 1 Mayıs’a bekliyoruz. Burada düşüncemiz kesinlikle her şeyin daha iyi geçmesi için, sağlıklı geçmesi için, bir sıkıntı yaşanmaması için. Bütün arkadaşlarımızın da çabası var. Herkes bu anlamda elinden geleni yapacaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.