Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Eylül’de "Vira Bismillah "diyecek olan balıkçılar balık sezonuna hazır

1 Eylül’de "Vira Bismillah"diyerek denize açılacak olan balıkçılar, av sezonunun açılmasına 3 gün kala hummalı bir çalışma içine girdi. Ağlarını diken, teknelerini onaran balıkçılar yeni sezonda bol balık olacağından umutlu.Balıkçılar,...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Eylül’de "Vira Bismillah"diyerek denize açılacak olan balıkçılar, av sezonunun açılmasına 3 gün kala hummalı bir çalışma içine girdi. Ağlarını diken, teknelerini onaran balıkçılar yeni sezonda bol balık olacağından umutlu.
Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak olan balık avı sezonuna 3 gün kala hummalı bir çalışma içine girdi. Sezonun açılmasına 3 gün kala eksikliklerini tamamlamaya başlayan balıkçılar, çarşamba gününün gecesi denize açılarak av sezonunu başlayacak. Sezona sayılı günler kala Sarıyer Rumeli Feneri’nde bulunan balıkçılar hareketlendi. Sezona iyi bir başlangıç yapmak isteyen balıkçılar, teknelerini onarmaya, ağlarını dikmeye başladı. Dikilen ağlar düzenli bir şekilde istiflenerek çarşamba gecesi denize açılmaya hazır hale getirildi. Bu sezon bol balık olacağında umutlu olan balıkçılar, daha önceki yıllarda olmadığı kadar iyi bir balık avı sezonu bekliyor. Balıkçıların av sezonu Nisan ayında sona erecek.
‘Kayda geçecek bir tarih olacak’
Balık sezonunun başlamasına 3 gün kala tayfasını oluşturarak çalışmalara başlayan 100 yıldan fazladır balıkçılık yapan bir aileden gelen ve kendisi de aile mesleğine devam eden balıkçı Ömer Kolcu, bu yıl daha önceki yıllarda olmadığı kadar bol balık olacağını söyledi." Sene 1969 bir tarih, sene 2005 bir tarih bu sene onların çok üzerinde bir tarih" diyen Ömer Kolcu, “Görüntülere bakarsanız bu yıl kayda geçecek bir tarih. Bize verilen işaretlere göre bol balık olacak. Halkımız bol balık yiyecek ucuz balık yiyecek. Karadeniz’in proteini toplamış güzel balığını yiyecek. Balığın özünü yiyecek” dedi.
‘Onarma işlemleri yapıyoruz’
Yaptıkları hazırlıklar hakkında konuşan Ömer Kolcu, “Bundan evvel ağlarımızı onarmak için sökmüştük. Şimdi topluyoruz. Yerine monte ediyoruz. Allah nasip ederse ayın 1’ine hazırlıyoruz kendimizi” açıklamasında bulundu.
‘Vira bismillah diyeceğiz’
Balık avı için hazırlıklara başlayan balıkçı Mehmet Karadurmuş da, “Sökülen ağları dikme işlemlerini yapıyoruz. Daha sonra bunları istifleyeceğiz. İstiften sonra da kumanyamızı mazotumuzu alarak denize çıkacağız. Nasip olursa Vira Bismillah diyeceğiz. Umudumuz var inşallah beklentimiz daha iyi olur. Bu sene bereket iyi görünüyor. Rabbim utandırmasın diyoruz” diye konuştu. Balıkçı Mehmet Şahin de arkadaşlarıyla birlikte yeni sezona hazırlanarak iyi bir balık sezonu umduklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.