Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 dolarları kanalizasyona atarak darbe girişimini protesto ettiler

Esenler esnafı, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında ortaya çıkan ve Fethullahçı Terör Örgütü ’nün (FETÖ/PDY) simgesi haline gelen 1 dolarlık banknotları kanalizasyona atarak protesto etti.Esenlerliler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Esenler esnafı, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında ortaya çıkan ve Fethullahçı Terör Örgütü ’nün (FETÖ/PDY) simgesi haline gelen 1 dolarlık banknotları kanalizasyona atarak protesto etti.
Esenlerliler, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürüyor. Her akşam Dörtyol Meydanı’ndaki coşkulu vatan nöbetinde bir araya gelen on binlerce Esenlerlinin tepki gösterdiği (FETÖ/PDY’nin darbe girişimini, Esenler Esnafı da anlamlı bir eylem ile protesto etti.
Esenler esnafı dolar kullanmayı bırakıyor
Vatan nöbeti için Dörtyol Meydanı’nda buluşan Esenler esnafı adına basın açıklaması yapan Abdurrahman Bölük, 15 Temmuz’un Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, "Fethullah Gülen denilen vatan haini, haydut insanların dini duygularını sömürerek 40 yıl bu ülkeyle alçakça savaşmıştır. ABD’den şifreli 1 dolarlarla militanlarına şifreli bilgiler vermiştir. Hainler, ceplerinde 1 dolarlarla kanalizasyon çukurlarında yakalanmıştır. Esenler esnafı olarak, şimdi bu 1 dolarları hak ettiği yer olan kanalizasyona atıyoruz" diye konuştu.
Bölük, konuşmasının sonunda, artık dolar kullanmayacaklarını ve bankalardaki dolar hesaplarını kapatacaklarını söyledi.
1 dolarlık banknotları kanalizasyona atıldı
Basın açıklamasının ardından Esenler esnafı, FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin sembolü olan 1 dolarlık banknotları yırtarak kanalizasyona attılar. Dörtyol Meydanı’nı dolduran Esenlerliler, Esnafın anlamlı protestosuna alkışlarla destek verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.