Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Aralık öncesi lastikçilerde yoğunluk

1 Aralık’ta zorunlu hale gelecek olan kış lastiği uygulamasına bir gün kala şoförler lastikçileri mesken tuttu.Şehir içi ve şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan zorunlu kış lastiği takma uygulaması 1 Aralık...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Aralık’ta zorunlu hale gelecek olan kış lastiği uygulamasına bir gün kala şoförler lastikçileri mesken tuttu.
Şehir içi ve şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayan zorunlu kış lastiği takma uygulaması 1 Aralık Perşembe günü başlıyor. 1 Nisan 2016 tarihinde sona erecek olan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle araçlarının daha az yakıt tüketmesini isteyen sürücüler uygulamanın başlamasına bir gün kala oto lastikçilerin yolunu tuttu. Kış lastiği uygulamasına yalnızca ticari araç kullanıcıları değil şahsi araçları olanlarda rağbet gösterdi. Söz konusu uygulama kapsamında ceza yememek isteyen sürücüler tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da de lastikçileri akın etti.

“Her kesimden kış lastiğine büyük talep var”
Ordu’nun Altınordu ilçesi Yeni Mahalle’de buluna oto sanayi sitesinde son gün yoğunluğu yaşandı. Sürücüler araçlarına kış lastiği taktırmak için sıraya girerken lastik ustaları da yoğun mesai harcadı. 25 yıldır oto lastik ustalığı yapan 50 yaşındaki Fatih Kırkkaya, kış lastiği uygulaması öncesi son gün yoğunluğu yaşadıklarını söyledi. Hava şartları sebebi ile yalnızca ticari araç sürücülerinin değil her kesimden vatandaşın kış lastiği taktırdığını ifade eden Kırkkaya, “Havaların soğuk ve yağışlı devam etmesi sebebi ile sürücüler lastiklerini değiştirmeye başladı. Bu günlerde kış lastiğine büyük talep var. Bu günlerde tüm lastikçi arkadaşlarda yoğunluk çok fazla. Kış lastiği değiştirme işlemini birçok vatandaş son güne bıraksa da yaklaşık bir aydır işler oldukça fazla. Ama bugün son gün olması sebebi ile işler biraz daha arttı” dedi.

“Vatandaşımız son güne bırakıyor”
Aynı sanayi sitesinde işletmesi bulunan ve oto lastik ustalığı yapan Abdullah Eren, bir çok sürücünün kış lastiği değiştirme işlemini son güne bıraktığını belirtti. Yoğunluğun önümüzdeki birkaç günde daha devam edeceğini düşündüklerini dile getiren Eren, “Kış lastiği kullanma zorunluluğu yarın başlıyor. Bizim halkımızda doğal olarak bu işlemi son dakikaya bırakması yoğunluğa sebep oluyor. Yarında aynı yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Vakumlu kış lastikleri tercih edilmeli”
Kış lastiği değişiminde dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çenen Eren, “Lastik değişiminde sürücüler özellikle bilindik iyi markaları tercih etmelerini, mental gruplarda da Avrupa’ya ihraç edilen CE belgeli vakumlu kış lastiklerini tercih etmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.