Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş Valisi Seddar Yavuz, Almanya Parlamentosu tarafından alınan soykırım kararını eleştirerek, “HDP, Alman Parlamentosu’nun aldığı kararı kınamadı” dedi.Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş Valisi Seddar Yavuz, Almanya Parlamentosu tarafından alınan soykırım kararını eleştirerek, “HDP, Alman Parlamentosu’nun aldığı kararı kınamadı” dedi.
Vali Seddar Yavuz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından düzenlenen sertifika töreninde Almanya Parlamentosu tarafından alınan kararla ilgili konuştu. Vali Yavuz, “Avrupa Birliği diyor ki; ‘Suriye’den biz hiçbir kimseyi almayız’, ‘Suriye’den bir tane bile adam almayız.’ Bunun adı nedir? Türkiye’yi köşeye sıkıştıralım, bir soykırım çıkartalım parlamentoda, gündeme sokalım ve böylelikle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmış olalım. Tarihi katliamlarla dolu bir milletin Türkiye’ye söyleyecek lafı yoktur” dedi.
Hakkında siyaset yapıldığı iddialarına da değinen Vali Seddar Yavuz, “Benim siyaset yaptığım iddia ediliyor. Mecbur siyaset yapıyorum. Vali siyaset yapmazsa ne iş yapacak? Ben devletin valisiyim. Devletin valisi suya, sabuna dokunmayıp köşesinde mi otursun?” diye konuştu.
“HDP ALMAN PARLAMENTOSU’NUN ALDIĞI KARARI KINAMADI”
Almanya Parlamentosu tarafından alınan soykırım kararıyla ilgili HDP’nin sessiz kaldığını kaydeden Vali Yavuz, “Dün HDP Alman Parlamentosu’nun aldığı kararı kınamadı. Bunu söylediğimiz zaman siyaset mi yapmış oluyoruz? Siz kimin yanındasınız, bana bir söyleyin? Ermenilerle kol kola girmişsiniz. Ben şimdi buradan HDP kınamadı dediğim zaman sonra deniliyor ki ‘Vali siyaset yapıyor.’ Ne yapalım? Ermenilerle kol kola girdiğinizi söylemeyelim mi? Onlarla akrabalığınız mı var sizin? ‘Akrabalığınız var mı?’ Sorusu sorulduğu zaman bunlar kuduruyorlar. O zaman gelin siz de durun orada. Türkiye’nin yanında durun. Almanya’nın, Ermenilerin, Fransa’nın yanında duracağınıza gelin bu milletin yanında durun. Hiç kimse kusura bakmasın” ifadelerini kullandı.
“ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEDEN OLMAZ”
“Yatırım, istihdam, huzur istiyor musunuz?” diye soran Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Değiştireceksiniz zihniyeti. Zihniyeti değiştirmeden olmaz. Ermenilerin yanında yer alanların yanında durmayacaksın, konumunuzu değiştireceksiniz. İstiyorlar ki vali bunları hiç söylemesin. Bunlar kendileri çalsın, kendileri oynasın saf insanları kandırmaya devam etsinler. Kusura bakmasınlar öyle bir vali bulurlarsa getirsin koysunlar. Öyle bir tane adam bulabilirlerse getirsinler koysunlar. Yok, ama böyle bir şey biz bildiklerimizi söyleyeceğiz sonuna kadar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.