Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençlere Uluslararası Fırsat

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 00:02

Gençler ile Dünya Liderlerini Bir Araya Getiren Avrupa Forumu her yıl olduğu gibi bu yıl da Avusturya’da başlıyor. Burs imkânı sağlanan etkinlikte yer almak isteyen gençlerin Avrupa Forumu’nun Türkiye Temsilciliğine baş vurması gerekiyor.

Dünyanın birçok yerinde çeşitli tarihlerde düzenlenen uluslararası etkinlikler hem farklı kültürlerin buluşmasını ve kaynaşmasını sağlıyor, hem de katılımcıların olaylara bakış açısını değiştirmede önemli rol oynuyor.

Avrupa’da her yıl düzenlenen ve Davos zirvesinin akademik versiyonu olarak bilinen Alpbach Avrupa Forumu dünyanın birçok ülkesinden gelen insanları bir araya getiriyor.

Daha önceki yıllarda Türkiye’nin başbakanlık ve bakanlık seviyelerinde katılım sağladığı bu etkinlik Avusturya Alp’lerinde düzenleniyor. Etkinliğe bazı Avrupa ülkelerinin Cumhurbaşkanları başta olmak üzere; Amerikan havacılık ve uzay dairesi, Dünya Bankası, BBC, CNN, Birleşmiş Milletler Temsilcileri gibi dünyanın etkin kişi ve kuruluşları aktif olarak yer alıyor.

Katılımcıların yeni fikirler, yeni düşünme biçimleri edinme ve yeni bağlantılar kurma fırsatları elde etmesi, forumun ana odağını oluşturuyor. 16 gün süren etkinliklerde üniversite öğrencileri ve 30 yaşın altındaki mezunlarından oluşan gruplar çeşitli inovasyon çalışmalarında bulunuyorlar ve başarılı görülenlere teşvik edici değişik küçük hediyeler veriliyor.

Katılımcılar bu kişileri sadece konferans salonunda dinlemekle yetinmeyip, konferans sonrasında tanışma, sohbet etme, bağlantı kurma imkânı da buluyorlar. Örneğin Avusturya Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından bir katılımcı hiç sorun yaşamadan cumhurbaşkanı ile birlikte öz çekim yapabiliyor.

Sabahları ve akşamüstleri düzenlenen doğa yürüyüşleriyle, katılımcılar Alp dağlarının yüksek noktalarından güneşin doğuş ya da batışını seyredebiliyor, her gün düzenlenen çeşitli konser, tiyatro, müzikal gibi etkinliklere ya da bölge halkının da katılım gösterdiği çeşitli parti ve eğlencelere katılabiliyor. Civar bölgedeki pırlanta madenlerine ya da müzelere gerçekleştirilen günlük turlardan da faydalanabiliyor.

Tüm bunların yanı sıra, katılımcılar Forum tarafından kendilerine verilen katılımcı kartı sayesinde bölgedeki otobüslerle ücretsiz ulaşım hakkı elde edebiliyor, aynı kart ile aqua park, havuz, göl plajı gibi sosyal alanlardan yine ücretsiz faydalanabiliyor ya da teleferikle Alp dağlarının tepelerine çıkıp manzara eşliğinde çaylarını yudumlayabiliyorlar.

Kimler katılabilir?

Alpbach Organizasyonuna başta üniversite öğrencileri olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden gelen iş adamları, CEO’lar ve ünlü kişiler katılmaktadır.

Üniversite öğrencilerinin katılım hakkı sağlayabilmesi için kendilerinden istenen niyet mektuplarını özgeçmişleri ile birlikte göndermeleri gerekiyor. Başvurular bir heyet tarafından inceleniyor ve uygun görülenler kabul ediliyor. Kabul edilen öğrencilerin masrafları (Yol, otel, yeme-içme vb.) burslu olarak karşılanıyor.

Türkiye’den üniversite öğrencileri nereye başvurmalı?

Başvurular; www.alpbach.org adresine yapılıyor. Alpbach’ın Türkiye Temsilciliğine ulaşmak için turkey@alpbach.network adresine mail atarak iletişime geçebilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.