Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Lider Gültekin Uysal

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2015 01:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 01:19

 

22 Mart pazar günü Ankara'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Demokrat Parti 9.Olağan üstü kongresine Bursa'dan yaklaşık 250 kişiyle katılmıştık. Kongre delegeleri Cumartesi sabahı yola çıkarak bir gün öncesinden Ankara'ya vardılar. Genel merkezde yapılan kokteyle katılımın ardından kendilerine ayrılmış olan otele giderek istirahat edip pazar sabahı kongre salonuna geçilerek Bursa'dan ve Türkiye'nin her ilinden gelen dostlar ile kucaklaşmak bir hayli keyifliydi. Farklı iki listenin yarıştığı kongrede Genel başkan Gültekin Uysal'ın listesi muhalif listeye yaklaşık 450 oy fark attı. Bursa'dan Genel İdare Kuruluna Füsun Erdoğan Girerken Merkez Karar Kuruluna İse İnegöl eski ilçe başkanı Salim Kaplan girerek Bursa’yı temsil etmeye hak kazandılar.

Yeni oluşan Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Genel Başkan Gültekin Uysal, konuşmasında gerçekleştirilen kongreyi ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Toplantının devamında 7 Haziran 2015 Genel Milletvekili seçimlerine hazırlık ve adaylık süreci ve stratejileri masaya yatırıldı.

Cumartesi günü ilk toplantısını yapan Gültekin Uysal ülke gündemi ile ve Demokrat parti ile ilgili yaptığı konuşmada, “Bugün üstlendiğimiz mesuliyetlerin icaplarını yerine getirme noktasında bir adanmışlık ruhu içerisinde, bir seferberlik hali içinde bütün arkadaşlarımızın çalışacağını, mesuliyetimizin büyüklüğünün farkında olduğunuzu biliyorum” diye konuştu.

 

Olağanüstü şartlar içerisinde önümüzde çok kritik bir genel seçim var. 12 yılı aşan bir zaman diliminde keyfince bu memleketi değiştirip dönüştürme gayretleri, bir deli gömleği giydirme çabası olarak nitelendirdiğimiz bir çabanın neticesinde bugün insanlarımızın, darbe dönemleri yaşamış pek çok insanımızın bile kapılmadığı endişeye bugün kapılır halde olduğunu biliyor, görüyoruz. İnsanların hukuk ile problemleri var, demokrasinin işleyişi ile ilgili problemleri var. Türkiye’nin dünya ile eklemlenmiş bir ekonomi olarak bu saatten sonra hukukun üstünlüğü olmadan, eşit fırsatlar temelinde insanlarının yaratıcı gücünü ortaya koyacak bir vasatı oluşturmadan insanlarımız bu dünyanın ya dışına itilir ya da kendi içinde bambaşka siyasi problemlerle, toplumsal ve tabii ki iktisadi problemlerle karşı karşıya kalır.

Bu siyasal hareket sadece Dörtlü Takrir ile başlamış bir hareket değildir. Sonrasında, 7 Ocak’ta kurulmuş ete kemiğe bürünmüş, iktidar olmuş, hizmet olmuş bir hareket değildir. Türkiye’nin modernleşme paradigması içinde 2 asırlık tarihi tecrübesiyle beraber bu toprakların kendine has bir şekilde ürettiği bir formülasyon olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumla ilgili eksikliği bizim dışımızdaki bütün siyasi yapıların da hissettiğini, zaman zaman dile getirdiklerini de görüyoruz.

Zaman zaman Türkiye’nin sıkıştığı, özellikle yüzde 10 barajı dolayısıyla iktidarın siyaseti bir oyuna ve rekabete indirgediği bir ortamda bu işten karlı çıkan diğer siyasi partilerin de bu düzen içerisinde birtakım ideal manada iyi niyet beyanları olarak toplum önünde bir takım tekliflerin yapmış olmalarına rağmen bu değişikliklerin siyasi partiler ve seçim sisteminde yapılması gereken değişiklikleri ifade etmelerine rağmen bugüne kadar önemli bir hamle, yapısal bir dönüşüm maalesef gerçekleşmedi.

Kongrede ve Toplantıda genel sorunlara ısrarla vurgu yapan Gültekin Uysal mutlaka dikkate alınmalı ve tespitleri irdelenmelidir yazılarımızda sık sık vurguladığımız gibi Genç Türkiye'nin genç lideri diyoruz ve önümüzdeki 20-30 sene lider arama sıkıntısı hem Demokrat Partide Hem Türkiye Cumhuriyetinde yaşamayacağımızı düşünüyorum bu konuda seçmenlerin daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.