Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlik'in Uğur'lu geleceği…

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 00:00

Siyaset sahnesinde her ne kadar iktidar ve muhalefet arasında ciddi kavgalar ve sürtüşmeler yaşanıyor olsa bile, yerel de işler pek öyle gaddarca yürümüyor. İnsana saygının ön planda olduğu kent siyasetinde elbette muhalefet parti Belediye Başkanı yanında fotoğraf veren Milletvekili, Siyasetçi, Gazeteci anında her alanda ciddi tepki ile karşılaşsa bile işin boyu o kadar uzun değil.

 

Ak Parti’nin yerel seçimlerde göz göre göre kaybettiği ilçelerden birisi Gemlik. Aday seçiminden meclis üyelerine, ilçe teşkilatından parti tabanına kadar birçok sorunu köşemizden defalarca yazdık. Tabi kim anladı, kim dinledi, kim ne yaptı bu bizi bağlamaz! Sonuç itibariyle yetki bizde değil! Lakin halk her daim en doğru kararı verir diyerek süreci takip ettik. Seçimler oldu, sandıklar açıldı. Seçilen aday Gemlik Belediye Başkanı olarak koltuğa oturdu. Ve seçimlerden bugüne tam 6 ay geçince gidip ziyaret ettik. Gördük ki, Gemlik’te yüzler gülüyor.

 

Uzak profilden Gazi Atatürk'ü andıran yüz hatları ile Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, gülümseyen ve samimi duruşu ile karşıladı beni. Belediye personelinin tam takım uyum içerisinde olması en önemli detay. Güler yüzlü ve sıcak bir personeli var Gemlik Belediyesinin. Eee Başkan da gülümseyince, gülümseyen bir belediyecilik ve kent inşa etmek pek zor olmuyor. Başkan Sertaslan ile sohbetimize Muhtarlarlıklar Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Deniz Engin Çelik'te katılım gösterdi. Muhtarların sorunları ile birebir ilgilenen Deniz Engin Çelik, "vatandaşlarımız beyaz masa uygulaması ile kesintisiz hizmet alıyor. Yine dijital ortamda ve sosyal medyada aktif bir belediyecilik hizmeti yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın düşüncelerini ve fikirlerini dikkate alarak onları yönetime dahil ediyoruz" diyor.

 

Gemlik'in bir slogandan, bir heyecandan öte gerçeklerle yüzleşmeye ihtiyacı olduğunu vurguluyor Başkan Sertaslan. Kentin öz dinamiklerini okuyabilen bir yapı kurduklarını ifade eden Sertaslan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekilimiz Zafer Işık ile başarılı işler yapıyoruz. Bursa Valimizin de yakın takibinde olan bir ilçe Gemlik. İlçemiz sadece sanayi ve turistik bir alan olarak akıllarda kalmamalı. Belediyeye dair her işimizde siyaset ceketini bir kenara bırakarak hizmet üretiyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek adına her adımı atmaktan keyif aldığım doğrudur. Kentin atıl durumda olan alanlarını ve belediyenin yanlış yönetimi nedeniyle kullanım dışı olan noktalarını yeniden ve daha faydalı bir biçimde aktif ediyoruz. Bizim geçmişle ya da birileriyle hesaplaşmak gibi bir derdimiz ya da ayırdığımız bir vakit yok. 27 yıldır siyasetin içerisindeyim. Benim öncelikli görevim vatandaşlarımızın yüzünün gülmesini sağlamak. Sonrasında Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzünü kara çalmamak ve bir dahaki seçimlerde Orhangazi ile İznik'in de CHP Belediyeciliği ile gülümsemesini sağlamak" diyor.

 

Gemlik ve kentsel dönüşüm

 

Türkiye'nin gündeminde geniş bir yer tutan deprem hususunu da değerlendirme fırsatı bulduk Başkan Sertaslan ile… Gemlik için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz bir hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Sertaslan, "halkımızın kentsel dönüşümü ne kadar özümsediğinin farkındayız. Gemlik için geniş bir alanda güçlü bir kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon alanı belirledik. Deprem ötesinde kaliteli yaşam ve eskiden olduğu gibi komşuluk ilişkileri güçlü bir Gemlik inşa etmek istiyoruz" diyerek şehrin planlanması anlamında da önemli rol üstlendiğini göstermiş oldu.

 

Bursa adına önemli bir sanayi ve ekonomi bölgesi olan Gemlik, toplumsal bir uzlaşı ile değişime onay verdi. Bakalım kentsel dönüşüm konusunda Ankara, Gemlik'in yanında ne kadar duracak?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.