Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelmek yetmez, görmek lazım…

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 00:00

Bugün biraz kendimizden bahsedelim istiyorum. Çarşıda ki, tüccar Davut' tan bahsedelim. Sanayici Selim'den. İşportacı Mahmut'tan, İşçi Ahmet'ten, Kasap Necmettin'den...

Yetmedi mi? Öğretmen Ayşe'den, Ebe Emine'den, Bekçilik yeni meslek ama Komiser Ali'den bahsedelim. Vakit kalırsa Kaymakamdan Vali'den iki satır ekleriz.

Önceki gece kente bir heyecan rüzgarı düştü. Bizim seçimden seçime, sandıktan sandığa halk içinde gezen Ak kardeşler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor diye paylaşımlar yapıyorlar. Geliyor da niye geliyor Erdoğan demekse, bize düştü.

Bursa'da hal perişan, halk perişan. Öyle, kimse yapma Ömer Bey naraları atmasın. Buyurun gelin gazeteye için patronun çayını sizlere gelen mailleri, WhatsApp mesajlarını göstersin. Az halk içine inin de Erdoğan neden geliyor çıkışımı anlayın!

Milyar lira yatırımla hastane yapıyorsun daha hizmete gireli ay olmuyor odaları su basıyor! Milletin borcu var, bahçe yapıyorsun. Millet, bahçede ki mahsulü pazarda alamıyor. Nakit bitmiş, vakit tükenmiş. Oda başkanları suskun, esnaf ile sanayici perişan. Erdoğan neden geliyor?

***

Sayın Cumhurbaşkanı özellikle traktör yanında galoşlu foto ile çok itibar kaybetti. Hele bir de yanına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarım makineleri ile fotoğrafı konulup paylaşımlar gelince görmeyin olanları. Ankara ve Ak Parti ne düşünür bilmem ama ben çok üzüldüm. İşte, Bursa'nın durumu da aynı böyle… Millet içinde gezmeyen Milletvekilleri ile belediye başkanları ile kayıp ilanı verdiğimiz belediye meclis üyesi ve parti teşkilatları ile yaşam mücadelesi veriyor Bursa.

Sayın Erdoğan, yine bizi bir meydana çağıracaksa ben yokum, gelmem! Sayın Erdoğan, 17 yıldır hep Bursa'ya geliyor ve kürsüden konuşup tarihi belediye binasında yemeğini yiyor gidiyor. Bu sefer de böyle olacaksa oy da vermem biline!

Türkiye'de en çok destek veren kentin Bursa olduğunu Erdoğan görmek zorunda. Sadece kapalı çarşı yetmez, kentin ortasında ki ucubeleri bizzat gezip görmek zorunda. Onu seven halkın düştüğü durumu, tekstil ve inşaat başta olmak üzere kent ekonomisinin düştüğü durumu bizzat halktan dinlemek zorunda. Yoksa, Erdoğan Bursa'ya niye geliyor?

***

Türkiye'nin en güçlü sanayi kentine son 5 yıldır ne yapıldı? Köprü demeyin parasını hem geçerken hem vergi ile bizler ödüyoruz. Teşvik demeyin, Bursa hariç her yerde teşvikler var. İnşaat sektörü bitti. İşsizlik arttıkça artıyor. Halk ayrı perişan, vatandaş ayrı perişan. Hal ve halk böyleyken, halk içinde İl Başkanı görenlere helal olsun.

Eleştiri büyük ama sadece Ak Parti’nin kendisine değil. Dikkat edin, parti ifadesi kullanmadan yazıyorum son dönem yazılarımı. Hangi taraftan olursanız olun hal böyle. İşe girmek için Milletvekilli torpili yetmiyor. Çünkü artık onları takan yok! Mevcut sistem Milletvekillerini itibarsızlaştırdı. 3600 ek göstergeye kademe dedim diye çemkiren İletişim İl Başkanı protokol ağası oldu ortalıkta yok!

Aile ve Sosyal Politikalar bildiğiniz salon Müdürü. Sağlık sektöründe isyan ha başladı ha başlayacak. Adalet, öldü. Adliyeler yığınla dosya dolu. Birileri ısrarla Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a gerçekleri söylemiyor. Ama batmadan önce ki, son uçurumdayız. Madem Sayın Erdoğan, Başkan. O zaman her siyasi partinin, bürokratın, belediyenin sorununu bilecek. Halk bilmece içerisinde kalmayacak!

Sayın Erdoğan niye geliyor! Bunu kendisi daha iyi biliyordur. Ama biz gazetecilerle oturmayacaksa, partisinin eski İl Başkanları ve Milletvekilleri ile kent adına istişare yapmayacaksa, kentin 50 büyük iş adamı ile yüz yüze hal sohbeti yapmayacaksa, kürsü konuşmasına ben gelmem…

Biz niye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Başkan Erdoğan yaptık? Eğer gereği olmayacak ise, görmeye ne hacet… Emin olun eleştiri değil bunlar. Bu söylediklerim sadece benim değil tüm kesiminlerin ortak süzgecinden geçenler. Yoksa sokak daha sert. İnanmazsanız, kameralar ile yine çıkayım sokağa! Dün Edebali için söylenenleri saklayanlar Edebali'yi koltuğundan ettiler. Bari bugün net olarak Sayın Başkan Erdoğan halimizi görsün de son umutta tükenmesin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.