Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gelecek Partisi Yıldırım İlçe Kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2020 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 00:01

Gelecek Partisi Yıldırım 1. Olağan kongresi yapıldı, Başkan Mehmet Fatih Arat güven tazelediği kongrede. Gelecek partisi il başkanı arkadaşımız Alpaslan Yıldız ve dostumuz Avukat Murat Arat'ın davetiyle iştirak ettiğimiz kongre de pandemi tedbirleri eşliğinde ve sosyal mesafe gözetilerek yapıldı. Pandemi tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından teşkilatlanma ve saha çalışmalarına hız veren Gelecek Partisi, bir yandan kurucu il ve ilçe başkanlarını atamaya devam ederken öte yandan da kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Bursa İl Başkanlığında yoğun katılımla gerçekleştirilen Gelecek Partisi Yıldırım 1. Olağan Kongresinde İlçe Başkanlığına Mehmet Fatih Arat seçildi. Bursa İl Başkanlığı binasında gerçekleşen kongreye, Gelecek Partisi kurucular kurulu ve Politika izleme kurulu üyesi ve eski milletvekili Mustafa Öztürk'ün yanı sıra, Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Çakmaker, Nilüfer İlçe Başkanı Turgut Karagedik, Gelecek Partisi Gemlik İlce Başkanı Serap Sevim Soylu, siyasi parti temsilcileri Stk Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygi duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede açılış konuşmasını ilçe Başkanı Mehmet Fatih Arat yaptı. Arat konuşmasında; Kuruluşumuzun ardından Yıldırım ilçesi 1. Olağan Kongresi için hazırlıklara başladık ve Bugün! burada! siz değerli gelecek sevdalılarıyla! Kongremizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız” dedi. Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, “İl Yönetim Kurulumuz ile kısa bir süre önce sevgili Bursalılara merhaba diyerek teşkilat çalışmalarımıza başlayarak : Osmangazi / Yıldırım /Nilüfer / Mudanya / Gemlik / İznik ve İnegöl ilçe Teşkilatlarımızı kurduk. inşallah çok kısa bir süre içinde 17 İlçemizin tamamında teşkilatlanacağız. Yıldırım İlçe Kongremizi yapıyoruz ve Gelecek Partisinin neferleri olarak

Bursa mızın her bir köşesinde Yüreklerimizde Bursa aşkı ile 7 den 70 e herkese ulaşacağız ve onların Geleceği için çalıştığımızı anlatacağız .. ”şeklinde konuştu.

 

Kimsenin korkudan çıkamadığı zamanlarda partiyi kurduklarını söyleyen Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk , “paramız pul oldu itibarımız yerle bir oldu sorumluluğu üstlenen yok, Bulgar Leva sı bundan 8 yıl önce TL'nin 4'te biri değerinde iken bugün tl leva nın 4'te biri bile değil. Türk lirasının değeri yerlerde geziyor. Türkiye fakirleşti, bu döviz fırlaması ile birlikte ekonomimiz düştü bu kötü gidişe dur diyoruz. Gelecek Partisi cok güzel bir ekonomi kadrosuyla iktidar olmaya hazır. Zamanın da çok uyardık arsa ve inşaatlara rant sağlayarak ülke ekonomisinin büyüyemeyeceğini söyledik. Paraları betona gömdünüz . Ama Argeye Teknolojiye ve Tarıma yatırım yapmaktan kaçındınız. Ülke 2000 li yıllara geri döndü artık diyoruz ki gelin bu yönetimi Gelecek Partisi kadrolarına teslim edin sizde kurtulun ülke de kurtulsun“ diye konuştu. Öztürk devamında "Biz şeffaf siyaset istiyoruz biz hesap verilebilir bir siyaset istiyoruz. Ama bakıyoruz ki covid 19 vakalar artıyor sahadan ve hükümetten farklı bilgiler geliyor. En hayati konuda bile hükümet şeffaf davranmıyor. Hesap vermekten kaçıyor. İpin ucunu kaçırdı benden bu kadar herkes kendi başının çaresine baksın diyor. Biz gelecek partisi olarak millete söz veriyoruz rant yasası siyasi ahlak yasası çıkaracağız ehliyet ve liyakat yasası çıkaracağız söz veriyoruz . Davutoğlu ilk başbakan olduğu dönemde de bunları söylemişti. Kendisine il ve ilçe başkanı bulamazsın diye itiraz edenlere, Ben şimdi hem Bursa hem Türkiye'deki 73 milyon secmene sesleniyorum. 3 Y ile gelen iktidardaki arkadaşlarımız maalesef yasaklar yolsuzluk ve yasakları arttırdılar ve 3 Y ile gidiyor" diye konuştu

 

İzlediğimiz kongre de mevcut iktidarın yanlış politikalarını sert bir dille eleştirmeleri Gelecek partisinin sert bir muhalefet politikası izleyeceğini yansıtıyor, her ne kadar Ak parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı direk hedef almasalar da daha çok etrafı ve danışmanlarının Erdoğan'a bu hataları yaptırdıklarını düşünüyorlar. Kongrede dikkatimizi çeken diğer bir konu ise katılımcıların büyük çoğunluğunun genç olması, gençliği yanına çeken parti başarılı olur kanaatindeyim, atanmışlıktan seçilmişliğe terfi eden Yıldırım ilçe başkanı Mehmet Fatih Arat'ta genç bir inşaat mühendisi olarak bunun en güzel örneğidir. Kongre sonrası özel sohbetimizde ideallerini dinleyip konuştuğumuzda önümüzde ki dönemler için kaliteli bir siyasetçi göreceğiz diye düşünüyor, kendisine ve ekibine başarılar diliyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.