Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin teknoloji markası, ERTEV...

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2018 00:00

Bursa denildiğinde çok fazla husus gelir hepimizin aklına. Lakin, son dönemde Türkiye'yi sırtlayan ekonomi gücü olarak hafızalarda yerini alıyor, Bursa. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Sobacı Vehbi Usta'nın oğlu önceki dönemler Bursa Milletvekili Fahrettin Gülener ile geleceğe dair dolu dolu bir sohbete imza attık. Geleceğin gençlikten öte çocuklarda gizli olduğu ifade eden iş insanı Gülener, dünden bugüne geldiği süreci "Allah başarıda en büyük yardımcıdır" diyerek yorumluyor.

Ermetal Şirketler Gurubunun Yönetim Kurulu Başkanı olan Fahrettin Gülener'in hayatı azim, başarı, çalışma ve sevgi ile dolu. "Çocuklarınıza iyi bir insan olmayı öğretin" sözünü öğütlediği ustalara sahip Gülener'in geleceğe dair bakış açısı takdire şayan. Mütevazi kimliğinin ötesinde, güler yüzlü bir ekip ile bugünlere getirdiği ticaret ve siyaset yaşamında vazgeçmediği en büyük gerçeklik, arge.

Kosova'da 1950 yılında doğan, 40 adet soba üreterek metal sanayiinde 100 milyon dolarlık ciroya ulaşan yerli bir marka ve yeni nesil beyin olan Gülener ile tanışmanızı tavsiye ediyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teknoloji, uzay çağı ve geleceğe dair ifade ettiği çoğu hususu hayat geçirdiği "Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı - ERTEV" bünyesinde uygulanabilir kılıyor, Gülener. Türkiye'nin doğusundan batısına oluşturduğu eğitim sınıfları ile metal ve teknoloji üzerine eğitilen çocuklar yetiştiren Gülener ve ERTEV, aslında geleceğin teknoloji markasını inşa ediyor.

Vehbi Koç'un dikkatini çeken, dünya markalarına üretim desteği veren, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın ağabey isimlerinden olan Fahrettin Gülener ile ilgili çok fazla şey yazılabilir. Ve sizlere özellikle 'ERTEV' sinerjisini aktarmak istiyorum. Açıkçası Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ile Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'ın mutlaka ziyaret etmesi gerektiğine inandığım ERTEV, teknoloji üssü ve adeta Türkiye'nin geleceği. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'ın ziyareti halinde profesyonel ordunun hızla tam teknolojik ordu konumuna nasıl getireleceğine dair soru işaretlerini kafasından silebileceği teknolojiye sahip ERTEV, önceki gün MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu'nun TBMM'de ifade ettiği Savunma Organize Sanayi Bölgesi'nin minyatürü niteliğinde bir atölye bütünlüğü ile ben buradayım diyor ERTVEV.

Çocukların eğitim markası "BenMaker"

Elbette Fahrettin Gülener isminden bahsederken onun cümleleri ve konuşma akışı ile kafanızda renklenecek vizyonu da aktarmaya çalışmak istiyorum. Ermetal Şirketler Gurubu ile yetinmeyen, ERTEV ile geleceğin çocuklarına imkanlar sunan Gülener, aynı zamanda çocukların eğitim markası BenMaker Akademi'nin mimarı. BenMaker Akademi'de çocuklar kendi robotlarını kodlayabiliyor, 3D yazıcılar ile çalışmalarının çıktılarını alabiliyor ve montaj yapabiliyor. BenMaker bünyesinde kurulan 'Robot Kulubü' ve 'Tasarım Kulubü' ile çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri yeni eğitim sistemi ve geleceğin teknolojilerine göre geliştiriliyor. Ve elbette Ben Maker'de başarının öznesi şirket müdürü İpek Dincel, Gülener'in kızım diye tanımladığı ve özel yetiştirdiği bir yetenek.

Hayatına soba ustası olarak başlayan bir babanın oğlu olan Fahrettin Gülener'in Kosova'dan Bursa'ya yolculuğunu iyi okumak gerekiyor. Anavatan Türkiye'nin ve Anadolu'nun çocuklarına daha fazla yatırımlarla destek olabilen böylesine tevazu sahibi isimlerin yanında inanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha fazla duracaktır. Türkiye'nin yeni vizyonunun adeta ressamı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay gibi beyin yapısı güçlü bir ismin tanımaktan keyif duyacağı Fahrettin Gülener, ömrünün kalan tüm vakitlerini Türkiye'ye ve bu ülkenin çocuklarına vakfederek geçiriyor.

İnanıyorum ki, sobanın sıcaklığında ısınarak bugünlerin var olmasını sağlayan Fahrettin Gülener'in en büyük yardımcısı Allah ve ısrarla memleket namına büyüttüğü yetenekli ve zeki çocukların hayır duaları... Dilerim, nice böyle güzel isimlerle Bursa ve Türkiye büyümeye devam eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.