Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğe hazır değiliz

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 02:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 02:07

Önümüzdeki yıllara dikkat etmek ve hazırlıklı olmak zorundayız. Çünkü; uyumsuz kalanların oyun dışına davet edileceği bir döneme gidiyoruz!

Geçenlerde bir adam çıktı Kanada’da ve kuantum bilgisayar üretti. Artık tüm internet ortamındaki sistemleri değiştirmek mümkün hale geldi.

Bir adam çıktı ve tüm araçları olan insanları taksi şoförü haline getirdi ve yılda 62 milyar dolar kazandı… İnternetteki adresleri ‘UBER…’

Çin’de bir adam 3 kadın robotuyla alışverişe çıktı yer yerinden oynadı. Kimse fark edemedi ‘robot kadınları’…

İyi mi…

Türkiye yılda 65 milyar dolar enerji ithalatı yapıyor ve lityum piller konusunda adım atamıyoruz. Yerli otomobil diyoruz ancak gelişim yok…

Mesela Cizre’de ‘caminin kapısındaki ejderha ve aslan figürlü tokmak’ ne anlama geliyor… Neden orada… Gerçekten araştırmaya değer…

2012 yılı itibarıyla üretilen bilgi toplamı, bundan önceki 7 milyon yılda üretilen bilgilerin toplamından fazla. Bu müthiş bir geleceğe ışık tutuyor.

Daha az konuşup daha çok yapmamız gerek. Sanal sistemlerle algılarımız değişiyor.

Bizde yani Bursa’da ne oluyor? Tekstil, makine, kimya, inşaat, tarihi eser inşaatı (!), otel, çimento, taş ve mıcır üretimi, kömürden elektrik, bol bol konut…

Yazılım Vadisi… Şimdilik kağıt üzerinde!

Dürüst ve ahlaklı yaşarsanız kıyamet kopacaksa kopar. Korkmazsınız. Korkmanıza da gerek yoktur zaten. İnanç sistemimizin “Oku” diye başlamasını anladım ve anlattım ancak; Nasıl “okumaz, araştırmaz, tartışmaz bir hale geldik?” diye hayıflanmadan da geçemeyeceğim.

Satılan kitap sayısı belli. Tezgahtan alınan gazete sayısı belli. Müzeleri gezenlerin sayısı belli.

Televizyon seyredenlerin sayısı da!

Sosyal ve ekolojik açıdan en değerli varlık insan. Teknoloji çağında akıl artık gözlere kadar indi. Bazı arama motorları günde milyarlarca kez ziyaret ediliyor. Cep telefonlarına bağımlı milyarlarca insan var. Öğrenmek isteyen insan için tüm kanallar açık ancak ne aradığını bilmeyenler için yapacak bir şey yok.

Lider akıllı bir nesil geldi ve her şeyi tek bir beyinden gelen sinyallerin, konuşma merkezine etkisi kadar öğrenir olduk.

Olacak şey değil!

Sendeki beyin kiralık olamaz. Lütfen kullan artık…

Xxx

Suriyeli doktorlar!

Suriyeli hekimlerin Türkiye’de çalışabilmesi için mevzuatta önemli bir değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de de yayımlandı. Yönetmelikle, Suriyeli hekimler için “Mesleğini icra etmesine kanunen engel hali bulunmamakşartı kaldırıldı. Bu hekimler için diploma veya mezuniyet belgesi denkliği aranmayacak! Ayrıca yabancı ebeler de özel hastanelerde çalışabilecek!

Hayırlı olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.