Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gel de endişelenme?

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2019 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 00:02

Başkan Mesut Mestan’ın medyaya yaptığı açıklamalarda üzerinde dikkatle durulması gereken satır araları var. Anaparası ve faizi birlikte toplamda 6 milyon Euro tutarındaki borcun ödenmemesi durumunda FIFA’dan gelecek yaptırım çok açık çok net ve de kesin:

3 dönem transfer yasağı ve 6 puan silme cezası…

Yani FIFA’nın sopası tepemizde!

Başkan ‘Bu parayı şu an için toparlama şansımız yok’ dediğine göre ne olacak? Bursaspor sahada kazandıklarını masada kaybederek nereye varacak?

Gaziantep ve Eskişehir’in mevcut durumları göz önündeyken endişelenmemek mümkün mü?

Şüphesiz bu durum sadece Bursaspor’un değil Türk futbolunun kanayan yarası…

Mesela, spor terbiyesi konusunda defoları ve sabıkası bulunan Romanya, Macaristan, Polonya gibi problemli ülkeleri; dış müdahaleye ihtiyaç oluşturmadan, hizaya getiriyor. Bu ülkelerde yabancı statüsü ile oynayan futbolcular; UEFA’dan önce kendi özel yaptırımları ve yasaları ile koruma altında...

Biz ise; futbolculara olan borçlarımızı çatır çatır ödemek zorunda olduğumuzu bile bile, meseleyi uzatıp zaman kazanmak ve geciktirerek faiz de ödemeyi göze alarak çarşafa dolaştırırız.

Hakkıyla hesap kapatmak gibi bir terbiyemiz yoktur. Sonunda bedelini daha ağır şekilde ödemek zorunda kalsak bile; ötelemeyi, itelemeyi, ertelemeyi marifet sayarız. Türkiye işte bu yüzden; futbolda alacak davası açılan Avrupa’nın en sorunlu ülkesidir.

FIFA ve UEFA bizden yaka silkiyor...

Haklı olduğumuz davalarda bile; (Şartlı refleks olarak ve bize olan inançlarını kaybettikleri için) hep aleyhimize karar veriyorlar. Bu konuda kazandığımız dava yok.

Sıkıntı burada!

Koca Almanya’da, UEFA’ya intikal etmiş sadece 3 çetrefilli konu varken; Türkiye’nin 61 dava dosyası olması (5’i Bursaspor’a ait); içinde bulunduğumuz utanç verici durumun belgesidir.

Mevcut sıkıntıları, gelecek yönetimlere postalamanın yöntemleriyle aşmaya çalışırız. Bursaspor’da ağır borç yükleri böyle oluştu. Genel kurullarda ibra edilmek de, sorumluluktan kurtulmak için, harika bir fırsattır.

Umudum ve de inancım odur ki; gün gelecek bu düzen değişecek…

Ancak o gün geldiğinde Bursaspor hâlâ hayatta olup nefes alıp verecek mi?

İşte onu kestiremiyorum!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.