Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geçmiş Olsun

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2019 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2019 00:05

Maalesef Bursaspor küme düştü. Son iki sezon yaşanan kabuslardan sonra dramatik son bu sezon yaşandı. İplerin senin elinde olduğu haftalarda o kadar fırsat geldi ki. Ama olmadı. Kazanamadın. Rakiplerini kendi sahanda bile yenemedin.

Bu maçta galip gelmişsin neye yarar ki. Onca kazanacağın maçta puan bile alamamışsın. Son maçı kazandan ne olacak. İpler senin elinde değil ki.

Kazanıp bekledi Bursaspor ama asıl maç Göztepe-Ankaragücü maçıydı. Ankaragücü de son saniyeye kadar maçı bırakmadı. Ama Göztepe kazandı ve bırakın galibiyeti koca bir sezon çöpe gitti.

Onca emek onca çaba boşa gitti. Maç kazanmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Sezon boyunca beraberlikler takımı olan Bursaspor ne yaptıysa ne ettiyse bireysel anlamda iyi oyunculardan kurulu olmasına rağmen takım olamamanın acı gerçeğini yaşadı.

İstatistikler de ders olmadı. Bir sezonda son anda ligde kalan takım ya da takımlar bir ya da en fazla iki sezon sonra küme düşüyor. Bu da ders olmadı. Ve İstanbul hegemonyasına başkaldıran, Trabzonsporla birlikte şampiyonluk sevinci yaşayan yaşatan ulu çınar Bursaspor maalesef artık bir alt ligde mücadele edecek.

Bursasporlu taraftarların yerinde olmak istemezdim. Çok üzüldüklerini biliyorum. Ama maddi imkansızlıklar, transfer yasağı ve her şeye rağmen işi sıkı tutup takım olamamak bu hazin sonu hazırladı.

Sanmayın ki 1. Ligden çıkmak o kadar kolay. Bu sonu yaşayan takımların neler çektiğini çok yakından biliyorum. O nedenle seneye çıkar diye bir öngörüde bulunmak çok zor. Çünkü 1. Lig süper ligden daha zor.

İlerleyen haftalarda bu konuyu daha detaylı işleriz.

Geçmiş olsun. Şapkayı öne koyup düşünmek zamanı şimdi. Geçmişi değil geleceği planlama zamanı. Geçmiş geçmişte kaldı. Ama geleceği iyi planlayamazsanız Allah korusun daha kötü senaryolar yaşanabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.